Picioarele noastre ne cara oriunde vrem sa mergem. Noi, totusi, le acordam prea putina atentie, mai putin atunci cand simtim o durere sau un disconfort. Cand ne ia durerea de picioare, poate fi greu sa stam in picioare, sa merge sau sa avem activitati zilnice.

Durerea de picioare se poate manifesta in degete, calcaie sau arcade. Este atat de comuna ca, de fapt, un studiu de la institutul de Prevenire a Bolilor Picioarelor a aratat ca aproape 80% dintre barbatii de 21 de ani aveau cel putin o problema cu picioarele lor. Din fericire, aceasta durere este tratabila.

10 Cele mai comune dureri ale labii piciorului

1. Fasciita Plantara

O cauza comuna a problemelor incepe din tesuturile care conecteaza calcaiele si degetele picioarelor. Cand acesta este ranit, poti simti dureri sau inflamatii, cauzeaza dureri de arcada si de calcai.

2. Platfus

Arcadele „cad” atunci cand tendoanele nu sunt conectate corespunzator. Copiii si femeile insarcinate pot experimenta arcade cazute, insa doar temporar. Imbatranirea, diabetul, genetica, ranile si obezitatea poate cauza aparitia acestei conditii.

3. Pintenii Calcaneeni

Pintenii Calcaneeni reprezinta cresteri de calciu depozitate sub oasele calcailor. Unele sunt lipsite de durere, in timp ce altele pot cauzza chiar fasciita plantara.

4. Calusurile

Calusurile sunt niste inflamatii mari pe calcaie, degete sau pe oul piciorului pentru a preveni frecarea si presiunea. Calusurile pot fi tratate acasa, bagand piciorul in apa calda si folosine o piatra ponce pentrua  expelia pielea de pe picior.

5. Vanatai

Este intalnit adesea in activitatile fizice, deseori la persoanele care fug si sar in mod regualt. Este o problema comuna de asemenea la persoanele supraponderale, diabetice sau de varsta mijlocie.

6. Luxatiile, entorsele

Exercitiile in exces fara sa fii in forma pot cauza multe probleme. Trateaza aceste probleme prin odihna, cu gheata si cu compresii. Daca nu trece durerea, viziteaza un medic sa vezi daca suferi de anumite probleme musculare.

7. Guta

Guta intra in spectrul artritei, deoarece implica durerri, si umflaturi ale articulatiilor, in generla ale degetuluimare. Daca nu este tratata, guta ataca iar si iar pana cand iti va cauza probleme asupra tendoanelor si a articulatiilor.

8. Tendinita

Tendinita este o boala inflamatorie a tendonului cauzata de lovituri sau de suprasolicitare. Aceasta poate aparea oriunde in organism. Tendinita lui Ahile afecteaza tendonul de la picior.

9. Inflamatie la picior

Inflamatiile la picior sunt o cauza comuna, cauzata de genetica sau de un stil de vita incorect cum ar fi utilizarea unor papuci mici sau pantofi cu toc inalt.

10. Unghie incarnata

Unghia incarnata apare cand tai unghiile necorespunzator. Este cel mai adesea inalnita la degetul nare, dar poate aparea la orice deget.

Acestea sunt cauzele care pot fi motivele durerilor din zona labii piciorului. Daca te-a ajutat, da un share sa ajuti si pe altii. 🙂