11 Legume bune pentru imunitatea familiei

Iată cele 11 legume care conțin mai mult fier decât carnea roșie

Există o multitudine de soluții pentru ca organismul nostru să nu ducă lipsa fierului, în cazul în care nu consumăm carne.

Fierul pare să fie principalul motiv de îngrijorare pentru toți vegetarienii, doza zilnică recomandată de fier fiind cuprins între 8 și 27 de mg/ zi.

De-a lungul anilor, sursa principală de fier a fost considerată a fi carnea, astfel încât vegetarienii au fost forțați de împrejurări să caute un substitut pentru fier, în legume.

Există o mulțime de legume bogate în fier:

1. Broccoli

Nu doar că este o sursă excelentă de fier, dar este și o legumă care conține o varietate de nutrienți esențiali: vitamina K, C și magneziu. Vitamina C îmbunătățește capacitatea de absorbție a corpului în ceea ce privește fierul.

2. Spanacul

Legumele frunzoase precum spanacul, conțin mult fier. Trei căni se spanac conțin 18 mg de fier, mai mult decât o friptură de 230 de grame. O salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

3. Lintea

Adăugând o cană de linte într-o supă sau în salata preferată este un mod simplu de a oferi organismului nostru aportul de fier necesar. În afară de fier, lintea conține și fibre alimentare, potasiu și proteine.

4. Cartoful copt

Un cartof mare, copt conține de trei ori mai mult fier decât o porție de 85 de grame de carne de pui. Se poate consuma alături de broccoli preparat la aburi, un pic de brânză sau cașcaval topit și iaurt.

5. Varză furajeră sau kale

Trei căni de kale conțin 3,6 mg de fier, ajutând corpul să țină la distanță anemia și oboseala.

Se pot adăuga în supe sau salate.

6. Semințele de susan

O lingură de semințe de susan este egală cu 1,3 mg de fier. Aceste mici semințe pot fi incluse în orice dietă: ca dressing, în sosuri, etc.

7. Caju

La fel ca alte nuci, sunt bogate în proteine, dar în afară de asta, sunt bogate și în fier. O jumătate de cană de caju conține 4mg de fier.

8. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este foarte benefică, având capacitatea de a reduce anxietatea, de a ne ajuta să avem dinți mai sănătoși, pielea mai sănătoasă și, nu în ultimul rând, crește aportul de fier din corp. 28 de grame de ciocolată neagră conține 2-3 mg de fier.

9. Năutul

Când sunt prăjite în ulei de măsline, boabele de năut devin o gustare crocantă. Când sunt amestecate cu brânză feta, roșii și castraveți, devin un preparat culinar savuros. Sub orice formă, o cană de năut conține 4,7 mg de fier, adică mi mult decât jumătate din doza zilnică recomandată.

10. Fasole roșie Kidney

O cană de fasole roșie conține 3-4 mg de fier. Este un ingredient sănătos, folosit adesea cu alte alimente care înlocuiesc carnea.

11. Mangoldul sau sfecla elvețiană

O cană de frunze de mangold conține 4 mg de fier, care este o cantitate mult mai mare decât cea oferită de un hamburger de 170 de grame.

Este și o sursă majoră de nutrienți esențiali precum acizi grași Omega-3, acid folic, vitaminele A, C și K.