Alimente accesibile la preț care nu conțin pesticide și pe care eu le folosesc frecvent

Nu-ti permiti mereu alimente bio, lipsite de pesticide? Nicio problema, aceste 15 alimente nu contin pesticide!

In timp ce multi consumatori aleg sa cumpere mereu alimente bio, cunoscand beneficiile acestora, in realitate aceasta optiune nu este accesibila tuturor.  Avand in vedere ca produsele organice costa semnificativ mai mult decat produsele non-organice, nu toata lumea isi permite mancare organica.

Asadar, ce alimente poti consuma fara sa contina pesticide?

Alimentele precum avocado, grapefruit-ul si vinetele contin relativ putine pesticide – asadar chiar daca nu iti permiti sa le cumperi organice tot timpul, poti consuma si varianta lor non-organica. Cu toate ca nu sunt complet lipsite de pesticide, contin relativ putine si sunt mai accesibile la pret.

Daca te intrebi cat de putin, conform unui studiu realizat pe avocado, doar 1% dintre acestia contineau pesticide, pe cand 89% dintre ananasi contin 0 reziduuri, conform studiului.

Cu toate ca multe alimente non-organice de pe piata precum porumbul si papaya au cantitati mici de pesticide, 95% dintre acestea sunt modificate genetic. Indiferent ca cumperi de la un magazin local sau de la un magazin organic, Mayo Clinic recomanda sa urmezi niste sfaturi pentru a te asigura ca alimentele sunt sanatoase:

  • Cumpara din mai multe surse. Nu cumpara doar dintr-un singur loc, cumpara o varietate mai mare de alimente din mai multe surse pentru a limita expunerea la un singur tip de pesticide
  • Cumpara alimente de sezon. Incearca sa cumperi de la magazinul local pentru a sustine agricultura locala si pentru a avea parte de cele mai proaspete alimente
  • Spala bine alimentele inainte de consum. Asta te ajuta sa reduci reziduurile de pesticide si depamant si alte bacterii. Citeste aici cum poti scapa eficient de pesticidele de pe alimente.
  • Fii constient de ceea ce mananci. Citeste mereu cu atentie etichetele si sa nu crezi ca doar pentru ca scrie „organic” inseamna neaparat ca e sanatos – mancarea nesanatoasa facuta din ingrediente organice poate fi periculoasa pentru tine, fiind bogata in zahar si sare.

Lasă un comentariu