Persoanele care sufera de artrita trebuie sa acorde o deosebita atentie mancarurilor. Anumite activitati si medicatii trebuiesc evitate pentru a mentnie nivelul de durere cat mai jos. Iata 5 cele mai nerecomandate alimente daca suferi de artrita:

1. Orice cu gluten

Imi pare rau, insa persoanele cu artrita ar trebui sa renunte complet la pastele si painea traditionala. Pe langa faptul ca e plin de carbohidrati, glutenul poate cauza o inflamatie uriasa.

Nu toate persoanele care sufera de artrita vor avea efecte adverse la gluten: se considera ca 13% din populatie sufera de o sensibilitate la gluten, ceea ce este totusi un numar destul de mare.

2. Legumele din familia de plante Solanaceae

Unele din cele mai importante alimente pe care trebuie sa le consumi sunt cele din familia de plante Solanaceae. Printre acestea se numara: Vinetele, rosiile, ardeii (grasi si iuti).

Aceste legume contin alcaloide, care afecteaza modul in care calciul este metabolizat in organism. In concentratii mari, alcaloidele fac calciul sa se depoziteze pe zonele moi in organism, cauzand dureri articulare si inflamatii.

3. Mancarurile Fast Food

Da, acestea includ cartofii prajiti. Fast food-ul este o alegere foarte nepotrivita pentru persoanele care sufera de artrita doarece este plina de grasimi trans si care are o cantita mare de acizi grasi Omega-6. Omega-6 este buna pentru tine in cantitati mci, dar intr-o portie de la fast food se afla prea multa si aceasta creste inflamatia in organism prin declansarea fibrinei.

In mod normal, fibrina este o proteina care ajuta la vindecarea ranilor, si tratarea inflamatiilro prin transportarea celulelor albe la locul respectiv. Daca fibrina este declansata atunci cand nu trebuie, durerea este inevitabila.

4. Mancarea facuta la gratar

Mancarea la gratar nu cauzeaza in mod deosebit probleme. Doar atunci cand vrei ca alimentele tale sa aiba o culoare negricioasa, atunci este cu adevarat o problema. Gatitul alimentelor (a carnii in mod deosebit) la temperaturi inalte pe flacara deschisa elibereaza o substanta cunoscuta pentru inflamarea nu doar a articulatiilor ci a intregului sistem vascular.

5. Zaharul procesat

Nu e niciun secret ca zaharul procesat este rau pentru tine. Acesta se gaseste din plin in bauturile carbogazoase si declanseaza eliberarea citokinei. Aceasta este eliberata de sistemul imunitar pentru a vindeca celulele, infectiile si traumele. Asta e OK atunci cand chiar este nevoie, dar in cazul in care este elibarata fara un anumit motiv, cauzeaza inflamatii inutile si dureri articulare daca celulele nu au unde sa se duca, neavand ce sa vindece.