Lapte de pasăre – Desert cremos, delicios și foarte ușor de făcut

Desert delicios și cremos, foarte ușor de făcut – Lapte de pasăre

Ingrediente necesare:

  • 2 L lapte
  • Un praf de sare
  • 16 gălbenușuri
  • 6-8 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru spumă:

  • 16 albușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Punem laptele la fiert, împreună cu sarea. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat timp de 10-15 minute.

Separat, mixăm albușurile spumă tare și lucioasă, încorporând treptat zahărul tos și cel vanilat. Când laptele fierbe, punem cu lingura din spuma în lapte și fierbem timp de 1 minut. Le scoatem într-un bol mare. Repetăm până fierbem toate „găluștele”.

După ce am terminat, turnăm treptat laptele fierbinte în compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu. Turnăm totul înapoi în oală și punem pe foc mic pentru 3-4 minute, amestecând continuu.

După ce se îngroașă, luăm de pe foc și transferăm totul într-un vas încăpător și punem și spuma deasupra.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

 

Rețeta #2: lapte de pasăre ca în Banat, un desert ușor și numai bun după orice masă

Cea mai bună rețetă de lapte de pasăre este cea din Banat, fără doar și poate. Întrebați orice român de oriunde, și o să vă confirme. De ce? Pentru că este ușoară și de făcut, și de dres, iar după o masă fie ea mai rapidă, sau complet îndestulătoare, ai nevoie de ceva dulce bun, dar nepretențios. Laptele de pasăre bănățean nu lipsește din meniurile localurilor tradiționale care se respectă. Iar ca să îl prepari acasă, nu trebuie să ai pregătire în arta culinară.

Cele necesare pentru lapte de pasăre ca în Banat

-un litru de lapte gras, cu cel puțin 3,5% grăsime
-6 ouă;
-180 de grame de zahăr;
-o păstaie de vanilie sau extract (esență);
-praf de sare.

Cum prepari lapte de pasăre ca în Banat

1. Laptele se pune într-o cratiţă cu fundul mai gros, ca să nu se prindă. Vanilia naturală se adaugă imediat. Așteptați să fiarbă laptele, după care opriți și lăsați să își capete aroma de vanilie.

2. Separaţi albușurile de gălbenușuri cu mare grijă. Așezați-le separat în două castroane mari. Peste albuşuri presăraţi un praf de sare şi începeţi să le bateţi cu mixerul la viteză mare. Când se formează o spumă consistentă, adăugaţi 100 de grame de zahăr în 2-3 tranşe, continuând să amestecați. Se obține o bezea consistentă.

3. Păstaia de vanilie se scoate din lapte, care se pune la foc din nou, de această dată la foc mic. Umeziți o lingură cu lapte și formați “găluște” din bezeaua formată, pe care le punem la foc în laptele aromat. Fierbeți 3 minute pe fiecare parte, iar când sunteți gata, scoateți bulgării de bezea și scurgeți-i de lapte. Așezați-i într-o tavă la răcit. Laptele rămâne în oală, călduț.

4. Pentru crema laptelui de pasăre punem peste gălbenușuri 80 de grame de zahăr, și batem cu mixerul până la dizolvare, iar gălbenunșurile își intensifică atât culoarea, cât și volumul. Punem deasupra cremei laptele vanilat, fierbinte, pe care îl trecem prin strecurătoare, după care amestecăm până la omogenizare.

5. Punem cratiţa pe foc mic şi amestecăm continuu, cu o lingură de lemn sau cu o spatulă, insistând pe fundul vasului. Atenţie, e foarte uşor să rataţi această cremă gătind-o prea mult!

6. În final, porționăm desertul în boluri sau cupe, fără să lăsăm crema să se răcească. Umplem pe jumătate bolurile cu crema de vanilie, adăugăm bulgăraşii de bezea, după care distribuim în mod egal restul de cremă, până la ultima picătură. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei apoi dăm la frigider pentru cel puțin 2 ore înaintea de momentul servirii.

Maceratul de ridiche cu miere – Are grijă de ficatul tău și întărește

Ridichea este una dintre legumele care au demonstrat efecte benefice asupra ficatului și este recomandată în diverse afecțiuni hepatice. Pentru rețeta de mai jos, se poate folosi fie ridichea roșie, fie cea neagră ( în funcție de anotimp ). Ridichea neagră stimulează îndeosebi celula hepatică.

Recomandarea doctorului Eugen Giurgiu este siropul de ridiche pentru îmbunătățirea funcției ficatului.

Acest sirop se obține prin macerarea ridichilor în miere și este un leac 100% natural și foarte ușor de pregătit.

Se folosesc 5 sau 6 ridichi. Se spală bine și se dau prin răzătoare, după care se transferă într-un borcan și se toarnă și miere polifloră, atât cât să acopere conținutul borcanului. Borcanul se închide ermetic și se pune pe masa din bucătărie. Se lasă la macerat timp de 12 ore, de seara până dimineața. Dimineața se strecoară sucul rezultat care se păstrează apoi în sticluțe de culoare închisă.

Doza recomandată este de câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, după mesele principale. Această cură se face pe o perioadă mai lungă de timp, doctorul Giurgiu explicând faptul că eficiența preparatului se vede în timp și nu peste noapte.

Ridichea – alte beneficii

Ridichea neagră este și diuretică și ușor sedativă / calmantă asupra sistemului nervos, ajută la golirea vezicii biliare și împiedică și formarea pietrelor la ficat, rinichi și bilă. Are efecte benefice și asupra sistemului respirator, preparatul de mai sus fiind adesea recomandat în răceli și tuse. Subțiază secrețiile bronșice, susține expectorația și eliminarea substanțelor nocive din plămâni și din bronhii.

Siropul de ridiche și miere poate fi util și în alte afecțiuni:

  • Scorbut
  • Icter
  • Artrită
  • Constipație
  • Insomnie
  • Viermi intestinali
  • Excitabilitate nervoasă
  • Rahitism
  • Tuse, rinită, sinuzită
  • Afecțiuni digestive
  • Afecțiuni pulmonare

Important! Înainte de a începe orice tratament naturist, consultați medicul pentru a vă asigura că nu există interacțiuni ale ingredientelor cu medicamentele pe care le luați.

Pâine de casă dietetică, fără făină – Gustoasă, pufoasă și sănătoasă

În ultima vreme au apărut multe rețete de pâine sănătoasă preparată din diverse tipuri de făină precum făină neagă, integrală, de secară, făină îmbogățită cu semințe sau cu cereale, menite să schimbe atât gustul cât și conținutul nutritiv al produsului final.

Pâinea este un aliment de bază pe care-l punem zilnic pe masă și care trebuie să fie cât se poate de sănătos și hrănitor. Tot mai multe familii își doresc să mănânce sănătos și să folosească mai mult ingrediente naturale. De asemenea, din ce în ce mai multe femei își prepară propria pâine în casă, folosind făină integrală, semințe sau tărâțe.

Deși sunt adesea ignorate, semințele și nucile sunt probabil printre cele mai sățioase și complexe alimente, asta datorită conținutului nutritiv extrem de bogat.

Astfel, această pâine devine mai mult decât un aliment: este un leac pentru întreținerea sănătății, mai ales în familiile cu copii mici care au nevoie de o dezvoltare armonioasă și de hrană adecvată.

Rețeta de mai jos este una specială de pâine care se prepară fără făină. În loc de făină, se folosesc diferite tipuri de semințe care se macină fin. pulberea astfel obținută înlocuiește făina obișnuită.

Iată ingredientele necesare și modul de preparare:

  • 4 ouă
  • 50 g semințe de susan
  • 50 g semințe de dovleac
  • 90 g nuci
  • 90 g semințe de in
  • 90 g semințe de floarea soarelui
  • 100 ml apă
  • Sare
  • Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu

Rând pe rând se macină semințele folosind râșnița de cafea. Se obține o pulbere fină. Se macină și miezul de nucă și se amestecă bine toate aceste ingrediente.

Se adaugă și bicarbonatul, apa și ouăle și se amesteca până la omogenizare, după care se adaugă și sare și se mai amestecă o dată. Aluatul se transferă într-o tavă de pâine și se dă la cuptorul preîncins, timp de 50 de minute.

Poftă bună!

Tratamentul pentru răceală, de la dr. Eugen Giurgiu – Cu preparate din casă

În cadrul unui interviu realizat pentru revista „Leacuri și Rețete Mănăstirești”, în 2015, doctorul E. Giurgiu a dezvăluit câteva metode simple prin care putem alunga o răceală, cu rețete la îndemâna oricui, bazate pe diferite alimente pe care le avem deja în casă.

Răceală – Leacuri băbești

  • Se umezesc șosetele cu spirt sau cu apă, se încalță și se ia peste ele o pereche de ciorapi de lână. Dr. Giurgiu spune că: „a doua zi nu mai ai nimic”.
  • Se iau câțiva cartofi, se dau pe răzătoarea mică și se aplică în jurul gâtului. La nevoie, această compresă se poate fixa cu un fular. Se lasă să acționeze peste noapte.
  • Se bea un vin fierbinte cu scorțișoară și cu piper.

Conform unui studiu realizat de cercetători germani, 80% dintre persoanele chestionate folosesc remedii naturiste pentru a controla și pentru a trata unele probleme minore de sănătate.

Cele mai folosite sunt băuturile calde cu lămâie, inhalațiile, mierea de albine, supa de pui, salvia, sarea, sucurile naturale și ceaiul de mușețel.

În cele mai multe cazuri, aceste remedii sunt cunoscute din familie și sunt preluate de la rude, așadar „leacurile băbești„ sunt transmise din generație în generație și au încă o valoare medicinală și tradițională importantă și în cadrul familiilor moderne.

În Europa, de exemplu, cele mai frecvente specii de plante folosite împotriva răcelii și gripei sunt sucul de lămâie, florile de soc și de tei, coacăzele, cătina și echinaceea.

În Estonia și Rusia, se folosesc zmeura, merișoarele, cimbrul, oregano, ceapa, usturoiul și coada-șoricelului.

Notă: dacă răceala persistă mai mult de 7 sau 10 zile și / sau dacă simptomele se înrăutățesc, este nevoie de o vizită la medic.

Dacă acuzați următoarele simptome, este absolut necesar să mergeți la medic:

  • Durere în piept / dureri bruște abdominale
  • Amețeală bruscă
  • Înrăutățirea simptomelor
  • Un comportament ciudat
  • Vomă severă și persistentă
  • Dificultăți respiratorii

Ceaiul digestiv – Rețetă naturală pentru problemele de balonare, dureri de stomac, gaze..

Rețeta de ceai digestiv de mai jos este recomandată de naturopatul Lauren Glucina, este o formulă veche practicată în medicina indiană Ayurveda antică.

Ceaiul se numește CCF, denumire care provine de la numele celor trei ingrediente din compoziție: coriandru, chimion și fenicul. Aceste trei plante aromatice sunt cunoscute pentru efectele lor calmante asupra stomacului.

Dacă ați mâncat prea mult și aveți stomacul umflat, puteți apela cu încredere la acest ceai: este util în gaza, balonare, disconfort și durere stomacală.

Se prepară din semințele plantelor menționate, care se pot procura de la magazinele naturiste sau de la raioanele cu condimente.

Iată ingredientele necesare și modul de preparare:

  • 30 g semințe de coriandru
  • 20 g semințe de fenicul
  • 30 g semințe de chimion

Se amestecă semințele și se folosește 1 linguriță într-o cană cu apă clocotită. Se acoperă cana cu un capac și se lasă la infuzat timp de 5 minute.

Notă: cu cât durează mai mult infuzarea, cu atât va fi mai puternic ceaiul.

Se strecoară și se consumă cald în timpul iernii și rece în timpul verii. Pentru un gust mai dulce, se poate folosi mai mult fenicul.

Efecte și beneficii

Toate cele trei plante au proprietăți digestive și carminative. Chimionul ajută la scăderea în greutate, la scăderea circumferinței taliei și a grăsimii corporale la persoanele obeze sau supraponderale.

Aceste efecte au fost semnalate în cadrul unul studiu în care participanții au consumat câte 3 grame de pudră de chimion pe zi, timp de 3 luni. Același studiu a arătat și faptul că această doză de chimion reduce colesterolul total, trigliceridele și colesterolul LDL.

Semințele de fenicul au capacitatea de a stimula digestia și de a ajuta la eliminarea gazelor. De asemenea, au efecte antimicrobiene și antiinflamatoare și pot ajuta la înlăturarea bacteriilor care sunt responsabili de deranjamentele stomacale sau de intoxicațiile alimentare cu gaze.

Semințele de coriandru, ca și cele de chimion, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și conțin antioxidanți cu proprietăți imunostimulatoare, antiinflamatoare, anticancerigene și neuroprotectoare.

De asemenea, coriandrul poate reduce și factorii de risc al bolilor cardiovasculare: nivelurile crescute ale tensiunii arteriale și ale colesterolului.

Are efecte diuretice, la fel ca pătrunjelul și ajută la eliminarea excesului de sodiu și de apă din corp, astfel contribuind la scăderea tensiunii arteriale.

Semințele de coriandru accelerează deci digestia, pot preveni infecțiile alimentare ( ex. Salmonella ) și reduc simptomele colunului iritabil ( disconfort și balonare ).

Indicații terapeutice

  • Flatulență
  • Balonare
  • Inapetență
  • Greață
  • Vărsături
  • Dureri abdominale
  • Flatulență

Practicații medicinei Ayurveda folosesc formula aceasta pentru stimularea digestiei și pentru îmbunătățirea absorbției nutrienților din alimente, însă beneficiile acestor trei condimente merg mai departe de sistemul digestiv.

Pe lângă faptul că atenuează disconfortul stomacal, acest ceai este și un detoxifiant blând pentru organism. Stimulează lactația și fluxul limfatic, combate inflamația și ajută și la controlul nivelului de glucoză.

Alte plante care pot ajuta la calmarea stomacului: ghimbir, roiniță, mentă, gălbenele, mușețel.