Astazi am reusit sa stam de vorba cu un tanar profesor de educatie fizica si sport, Daniel Bogoi, am primit cateva sfaturi pentru parintii care isi doresc o viata sanatoasa si plina de energie pentru cei mici!

Toata viata ai avut o legatura puternica cu sportul, de unde s-a nascut aceasta pasiune?

De mic copil  imi placea sa ma intrec, cu fratii mei, ei practicand fotbal la juniori, cu prieteni, colegi si baieti, nu numai de varsta mea, ci si mai mari, apropiindu-ma de rezultatele lor chiar si intrecandu-i, asta pe undeva prin clasele primare cam asa.

In clasa a IV a  am fost selectat pentru atletism participand la cateva concursuri judetene de atletism pentru varsta mea si castigand totodata locul 1, din acest motiv si datorita talentului  meu de viteza ca sa zic asa, am continuat gimnaziu la Liceul cu Program Sportiv unde am si terminat cele 12 clase. Intr-un cuvant pasiunea pentru sport mi-am facut-o si mi-am dobandit-o eu, muncind 8 ani de zile aproape in fiecare zi cu bune si cu rele.

Cum ai luat decizia sa devii profesor de educatie fizica?

Pai am facut atletism de performanta si am zis sa continui cu educatia fizica si sportul in general, prin metodele si mijloacele invatate de mine la randul meu sa-i invat si eu pe altii.Altfel nu puteam si nu pot face acest lucru decat terminand o facultate pe aceasta specializare si iesind totodata professor de educatie fizica si sport.

Te rog sa ne povestesti o experienta pozitiva si un moment dificil din cariera de profesor?

Momentan sunt la inceput si nu am intampinat momente foarte dificile, pe parcurs probabil ca o sa le intampin si o sa fac tot posibilul sa le fac fata. Am avut emotii la primele ore cu copii, de momente frumoase ce pot sa spun, orice cuvant frumos din partea copiilor, orice intrebare si energia pe care o emana dupa ora de educatie fizica ma motiveaza si ma face sa fiu fericit ca am ales acest drum.

Cum reusesti sa-I faci pe copii sa iubeasca sportul? In conditia in care foarte multi isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului.

Cred ca conteaza foarte mult si exemplul celor mari, degeaba un parinte ii spune copilului sa inchida calculatorul daca in timpul ala el se afla in fata televizorului, nu, un copil face ceea ce vede, mie nu imi este greu pentru ca cei mici iubesc competitia, au nevoie sa faca miscare, pentru ei este un mod frumos de a-si petrece timpul.

Isi petrec timp in fata calculatorului deoarece parintii nu mai au timp sa se ocupe de ei in mod personal, au un program destul de incarcat la locul de munca.

Ce sfat le dai parintilor, sunt de ajuns orele de educatie fizica sau trebuie sa-i mai inscrieti si la alte cursuri pe cei mici?

Le recomand parintilor sa-si inscrie copilul si la alte cursuri(inot, atletism, dansuri,etc) in afara de ceea ce fac la ora de educatie fizica si spor! In felul asta se vor dezvolta mult mai frumos atat din punct de vedere fizic cat si psihic, daca fac un sport de echipa pe viitor vor deveni niste adulti care vor socializa cu o mare usurinta.