In timp ce multe persoane consuma suplimente alimentare, exista putine dovezi cum ca acestea ar functiona.

Cu toate acestea, urmatoarele 3 suplimente naturale au multe dovezi stiintifice ca sunt benefice pentru sanatate – de la efecte antiinflamatoare pana la scaderea hipertensiunii.

1. Turmericul combate inflamatia

Cunoscut pentru culoarea sa galbena puternica si aroma sa unica, turmercul este un condiment popular in India si din ce in ce mai popular in Romania. Acesta este folosit pentru a face curry, dar are mult mai multe utilizari – contine un compus biologic activ numit curcumina care este un antiinflamanator puternic.

Acesta combate inflamatia la nivel molecular si este studiat pentru tratarea a numeroase conditii, deseori fiind comparat cu medicamente antiinflamatoare care au efecte secundare, in timp ce turmericul nu are. (daca nu este consumat in exces, evident)

2. Drojdia de orez rosu

Acest aliment nu este foarte cunoscut la noi. Folosit adesea in Est, acesta ajuta la scaderea colesterolului si este adesea comparat cu statina, care este un medicament tot pentru scaderea colesterolului. Studii recente confirma ca acestea functioneaza la fel.

3. Usturoiul

Usturoiul are o lunga istorie in medicina traditionala Acesta este folosit in scop terapeutic pentru a trata raceli, si gripe, dar exista studii care sustin ca usutroiul de asmeneea scade colesterolul si tensiunea arteriala. Studii recente sustin ca este la fel de eficient precum atenololul.

Este o idee buna sa incerci mai intai alimentele naturale inainte de medicamente. Cu toate astea, este indicat sa intrebi medicul inainte.