Băutura pe care o propunem astăzi este una dintre cele mai benefice băuturi naturale pe care le puteți consuma, deoarece vă va detoxifia sistemul, vă va ajuta să vă pierdeți grăsimea burții și vă veți stimula metabolismul.

Un colon curat și sănătos este esențial pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră absoarbe toți nutrienții și vitaminele de care are nevoie în timp ce elimină toxinele în mod corespunzător.

Aportul de alimente procesate determină corpul dumneavoastră să devină lent și inhibă funcția corespunzătoare.

Unele simptome comune ale unui colon nesănătos sunt creșterea în exces a greutății, constipația și balonarea, gazele și disconfortul intestinal, oboseala, digestia slabă și senzația de greutate după masă.

În plus față de creșterea sănătății colonului și inducerea pierderii în greutate, această băutură vă va scăpa de toxine și deșeuri, grăbind metabolismul.

Puteți, de asemenea, să vă bucurați de avantajele aduse de creșterea energiei, de functiile intestinului mai sănătoase, de reducerea gazelor și de un stomac plat.

Pătrunjelul este o plantă erbacee medicinală, aliment şi condiment, cultivat în majoritatea zonelor de relief în ţara noastră, care provine din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane.

Deseori, pătrunjelul este subapreciat, deşi are importante calităţi nutritive şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale şi îl folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.

Conţinutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul,
stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

De asemenea, pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Consumul de pătrunjel este contraindicat femeilor gravide şi celor care alăptează deoarece planta conţine apiol (estrogen natural) care stimulează contracţia uterină şi diminuează secreţia lactată.

Pătrunjelul este, de asemenea, una dintre cele mai benefice plante medicinale pe care le puteți utiliza și oferă multe beneficii, cum ar fi:

  • Acționează ca un diuretic natural și elimină excesul de apă din organism
  • Purifica sângele
  • Trateaza și previne infecțiile vezicii urinare și ale rinichilor
  • Reduce retenția de lichide
  • Are proprietăți antiinflamatoare puternice
  • Combate stresul și anxietatea
  • Este bogat in antioxidanti puternici flavonoizi ca uleiurile volatile
  • Se luptă cu acid uric și inhibă cancerul și creșterea tumorilor
  • Elimină respirația urâtă – ar trebui să mestecați frunzele

Iată cum să o pregătiți:

Ingrediente:
1 lămâie
O mână de patrunjel
1 baton de scorțișoară / 1 linguriță de pudră de scorțișoară
1 lingura de ghimbir ras
1 lingurita de otet de cidru de mere
500 ml. de apa

Mod de preparare:

Ar trebui să vărsați toate ingredientele într-un blender și amestecați-le până când obțineți un suc omogen.

Apoi, beți acest amestec înainte de a merge la culcare și vă veți trezi mai subțiri! Efectele sunt impresionante!