Rezistenta la antibiotice devine o problema serioasa. Acest fenomen apare atunci cand bacteria respectiva a fost expusa prea des la antibiotic respectiv si a inceput sa dezvolte rezistenta. Nu organismul, ci bacteriile devin rezistente, asadar este un pericol chiar si pentru cei din jur.

Conform OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), rezistenta antimicrobiala este prezenta la nivel global si noi mecanisme de rezistenta apar si sunt raspandite peste tot pe glob.

Cu toate acestea, mama natura ne-a oferit cateva optiuni naturale care pot combate bacteriie rezistente la antibacterianti.

Cum sa iti faci propriul antibiotic

Ingrediente

 • 1 catel de usturoi
 • o lingurita de miere
 • o lingurita de pudra de ginseng
 • o jumatate de lnugurita de chili
 • o jumatate de lingurita de scortisoara
 • 100 ml de suc de lamaie

Instructiuni

 1. Paseaza usturoiul si lasa-l 10-15 minute. Astfel, se activeaza cel mai puternic compus: alicina
 2. Adauga usturoiul pasat, pudra de ginseng, pudra de chili si scortisoara cu sucul de lamaie.
 3. Amesteca ingredientele
 4. Adauga mierea si amesteca
 5. Lasa siropul la temperatura camerei pentru 3 ore. Dupa, pune-l intr-un borcan de sticla si pastreaza-l la frigider.

Mod de utilizare

Ia o lingurita pe zi pentru a-ti intari sistemul imunitar. Daca suferi de infectii, ia o lingurita de sirop de 3 ori pe zi, inainte de masa.

Ce face fiecare ingrediente in parte

1. Usturoiul

Usturoiul este un antibiotic si totodata un antiseptic, insemnand ca este capabil sa previna infectiile inhiband cresterea agentilor infectiosi, si totodata trateaza infectia. Functioneaza chair si impotriva bacteriilor rezistente la penicilina si amoxicilina.

2. Mierea

Mierea este un acent antimicrobial care poate fi aplicat pentru tratarea sau prevenirea infectiilor, inclusiv cele cauzate de bacterii rezistente la medicamente. Combate bacteria cu efectul sau acidic si osmotic, prin concentratia mare de zahar si polifenoli si prin producerea peroxidului de hidrogen.

3. Ghimbirul

Ghimbirul este mai eficient decat antibioticele in tratarea stafilococului. A fost demonstrat ca ghimbirul are un efect antibacterial asupra infectiior respiratorii si periodontale.

4. Ardeiul iute (chili)

Ardeii chili au fost folositi de Mayasi timp de sute de ani. S-a demonstrat ca acest aliment are efecte antimicrobiene impotriva a 15 specii de bacterii.

5. Scortisoara

Scortisoara s-a demonstrat a fi foarte eficient in izolarea anumitor bacterii.Un studiu efectuat de o echipa de chirurgi au descoperit ca o solutie facuta din ulei de scortisoara ajuta la inlaturarea multor infectii spitalicesti comune, cauzate de stafilococ sau MRSA.

6. Lamaie

Acidul citric din lamaie s-a dovedit eficient pentru distrugerea celor mai contagiosi virusi care nifecteaza oamenii. Este considerat un dezinfectant sigur de folosit pentru curatarea casei.

Uleiul esendial din lamaie este un antibacterian bland, antiviral, antifungic si anti-inflatamator. pentru un efect mai puternic, include coaja de lamaie in remediu.