Ardeiul iute este un condiment cu o lunga istorie in medicina si in utilizarile sale terapeutice. Datorita beneficiilor sale, acesta este mai mult decat un simplu condiment. Iata ce beneficii are ardeiul iute pentru sanatate:

1. Proprietati anti-fungice

Ardeiul iute contine compusi anti-fungicfi care previn cresterea fungilor.

2. Calmeaza durerea

Ardeiul iute este adesea folosit pentru tratarea durerilor. Studiile au aratat ca ardeiul iute calmeaza durerea musculara si poate fi tratat si pentru tratarea durerilor cronice.

3. Imbunatateste sanatatea inimii

Un studiu recent discuta despre potentialele beneficii ale ardeiului iute asupra inimii datorita proprietatilor sale cardio-protective.

4. Antiinflamator

Ardeiul iute s-a dovedit a fi un antiinflamator eficient asupra inflamatiilor induse de antigen.

5. Imbunatateste metabolismul

Ardeiul iute imbunatateste de asemenea metabolismul, conform unui studiu asupra femeilor tailandeze din 2003, facandu-l un aliment ideal pentru a slabi in greutate.

6. Previne complicatiile diabetului

Un studiu din 2014 sustine ca ardeiul iute are un rol important in prevenirea complicatiilor date de diabet datorita efectelor sale anti-oxidante.

7. Previne cancerul

Un studiu pe soareci in 2001 a descoperit ca ardeiul iute are proprietati anti-canceroase oprind cresterea tumorilor a soarecilor in vitro, precum si oprirea efectelor a virusului Epstein-Barr.

8. Reduce stresul oxidativ

Un studiu din 2013 a dezvaluit ca o combinatie de concentrat de ceai verde si ardei iute poate reduce nivelul de stres foarte tare, care este unul din principalii vinovati ai cancerului.