Este un remediu antic folosit încă din perioade străvechi încă din imperiul Babilonian, în acele timpuri vindecătorii sau vraci o foloseau în vindecare, fiind considerat mai preţios ca aurul.
Beneficii
Sfecla rosie previne bolile de sânge datorită conţinutului ridicat de fier, este un puternic detoxifiant pentru că descontipă, stimulează tranzitul intestinal şi curata ficatul, blochează cancerul şi răspândirea lui, îmbătrâneşte procesul de îmbătrânire, energizeză şi revitalizează organismul.
Bananele repara parul degradat
Un par sanatos si frumos este un par hidratat. Bananele, in componenta carora se gasesc o cantitate mare de vitamine si minerale, hranesc parul in profunzime, il repara si ii confera vitalitate.
Noi iti propunem cateva masti miraculoase, pe baza de banane, cu ajutorul carora parul fragil si deteriorat isi va recapata stralucirea si frumusetea:
Masca cu ou si banana
Se vor amesteca intr-un blender o banana si un ou. Pasta rezultata se va aplica pe par pentru cel putin un sfert de ora. Apoi, parul se va spala in mod normal.
Efectele acestui tratament vor fi vizibile imediat. Oul contine proteine concentrate, iar banana vitamine si minerale atat de necesare si de benefice parului.
Masca cu banana si avocado
Avocado este bogat in omega3, fiind la fel de hranitor pentru par ca si bananele. O masca rezultata din pisarea unei banane si a unui avocado va hrani intens firul de par si il va fortifica. Masca va fi lasata sa actioneze pe par jumatate de ora, apoi parul se va clati.
Si pentru ca hidratarea vine din interior, este recomandat sa includem in dieta noastra atat avocado, cat si bananele.
Masca cu ulei de masline si banana
Recomandata in special pentru parul uscat si varfurile degradate, aceasta masca face minuni pentru par. Repara si hidrateaza profund fiecare fir de par. O banana se va amesteca cu cateva picaturi de ulei de masline si se va intinde pe par pentru o jumatate de ora.
Beneficiile reflexoterapiei
Reflexoterapia reprezinta un tratament alternativ pentru diverse afectiuni. Procedurile sunt asemanatoare cu acupunctura, insa nu se folosesc ace. Reflexoterapia presupune apasarea unor puncte reflexogene prin care sunt stimulate zone specifice din organism.
Tehnicile reflexoterapiei sunt: reflexoterapie palmara, plantara(talpi), vertebrala, auriculara, a intestinului gros, a irisului, a dintilor, conjunctiva, a limbii, endonazala.
Beneficiile reflexoterapiei:
Tratamentul nu presupune medicamentatie sau proceduri chirurgicale
Ajuta la eliminarea toxinelor din organism
Faciliteaza circulatia sanguina
Se trateaza cauza afectiunilor
Reflexoterapia se poate aplica la toate categoriile de varsta
Se poate face in paralel cu alte tratamente medicamentoase
Afectiuni ce pot fi tratate prin reflexoterapie:
- Afectiuni digestive: gastrita, ulcer, constipatie, balonare, hemoroizi, esofagite de reflux, colita, enterocolita;
- Afectiuni hepato-biliare: bila lenesa, litiaza biliara, hipercolesterolemie;
- Tulburari endocrine: tiroida, paratiroida, deficienta de crestere la copii, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza;
- Disfunctii sexuale: impotenta, frigiditate;
- Afectiuni renale: eliminarea nisipului si a pietricelelor, prostatite, enurezis nocturn, picioare umflate;
- Afectiuni circulatorii: hipertensiune, hipotensiune, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, arterioscleroza, dureri de picioare;
- Afectiuni ORL: rinite, bronsite, sinuzite, astm, nevralgii, luxatii, crampe musculare, dureri de spate;
- Stres, ameteli, oboseala cronica, insomnii, instabilitate emotionala,atacuri de panica, depresii, spondiloza, reumatism, etc.
Constraindicatii: sarcina, insuficienta renala acuta, litiaza renala, infectii cutanate, litiaza biliara, infarct, hemoragii, rani la talpa piciorului, infarct.