Usturoiul are cu siguranta un gust si o aroma speciala, avand totodata proprietati medicinale extraordinare. De fapt, multe comunitati din lume continua sa se bazeze pe acest aliment pentru tratarea multor afectiuni. Cu toate astea, inainte de utilizarea usturoiului ca un medicament, trebuie sa stii urmatoarele lucruri:

Cum Functioneaza Usturoiul

Usturoiul este in mare parte cunoscut pentru compusul sau activ, alicina. CU toate astea, alicina este creata doar cand usturoiul este zdrobit. Alicina se absoarbe foarte repede si are o gramada de beneficii pentru organism.

Intotdeauna paseaza usturoiul

Pentru a profita din plin de beneficiile usturoiului, acesta trebuie consumat pasat. Este important sa il sfarami si sa il lasi 5-10 minute pentru ca aliina sa se metabolizeze. Daca sari acest pas si mananci usturoiul ca atare, alicina nu se produce.

Dupa asteptare, usturoiul poate rezista pana 10-15 minute la temperatira medie fara sa fie afectat. Cu cat mai mult il gatesti, cu tat mai multi nutrienti se pierd. Dupa 45 minute, usturoiul isi pierde o cantitate uriasa de nutrienti. Daca doresti sa mananci usturoiul pentru scop medicinal, este cel mai bine consumat crud sau chiar sa il lasi sa incolteaza pentru a profita din plin de proprietatile sale.

Beneficiile medicale ale usturoiului

Iata aici cateva motive pentru care sa adaugi 2-3 catei de usturoi in dieta ta zilnica

  • Usturoiul trateaza racelile si reduce durata simptomelor de raceala cu pana la 70%.
  • Scade tensiunea arteriala relaxand muschii si dilatand vasele de sange. Un studiu arata ca intre 600 si 1500 mg de usturoi sunt la fel de eficiente precum atenololul.
  • Previne bolile de inima scazand nivelul de serum din colesterolul LDL
  • Combate infectiile, fiind un aliment eficient impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice
  • Previne cancerul cu pana la 44%

Asta nu e tot, usturoiul totodata ajuta la scaderea in greutate, previne scaderea in greutate, are proprietati antifungice, antivirale si antiparazitare. Este asadar un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia nimanui.