Stim beneficiile sucului de struguri. Știai însă cât e de sănătos uleiul din semințele de strugure?

Strugurii de găsesc în ţara noastră încă din perioada dacilor, iar grecii considerau că strugurii au puteri vindecătoare consumându-se foarte des sub formă de vin. Dar seminţele ce fac ele?

Există două puncte de vedere în ceea ce privesc seminţele de strugure sursa foto: sanatate.bzi.roşi anume că este un bine cunoscut că este un luptător înverşunat împotriva bolilor de inimă, un al doilea este un anti detoxifiant natural.

Uleiul din seminţe de struguri, spun cercetătorii, că stimulează imunitatea, contribuie la elasticizarea vaselor sanguine, la scăderea nivelului de colesterol, previne hipertensiunea arterială.

Sâmburii conţine cantităţi însemnate de vitamine E şi F, minerale de fier şi zinc şi substanţă care previne îmbătrânirea, numită procianidină. Şi de curând se fac studii ca uleiul din sâmburi de struguri poate fi un remediu pentru boala Alzheimer.

Stii alimentele care provoaca migrene?

Cauza principal a migrenelor este alimentaţia greşită, iar un regim alimentar corect poate vindeca cu uşiţa migrenele dese. Pentru acest lucru trebuie evitat consumul de ciocolată, caşcaval, citrice şi cafea.

Se reduce consumul de ouă, lapte, mezeluri,carnea de porc, dulciuri, peştele, produsele conservate prin sărare, berea, cola, zmeura, grâul, porumbul, mazărea, ciupercile, nucile.

Pentru a găsi alimentul vinovat de migrene şi-ar trebui excluse din alimentaţia zilnică. Alte alimente se recomandă a fie consumate sub forma unor mese numeroase; cereale, pâine prăjită, unt, biscuiţi, ceai, iaurt, orez, paste făinoase,cartofi, salată, varză, mărar, fasole verde, ridichi, vin alb, brânză de vaci, sau telemea, mere, cireşe, produse apicole, substituiente de zahăr.

Squash: o noua metoda de slabit

Daca te-ai saturat de metodele clasice de sport precum Fitness, Aerobic sau Pilates, astazi iti propunem o noua metoda: Squah! Declarat de revista Forbes drept cel mai sanatos sport, Squash-ul este un sport care te mentine in forma, dar care te si solicita la maxim. Acest tip de sport iti tonifica foarte bine bratele si picioarele si s-a dovedit a fi una din cele mai bune metode de a scapa de kilogramele in plus.

Squash-ul consuma circa 10-18 kilocalorii pe minut si creste temperatura corporala in primele 40 de minute de practicare cu pana la 20 grade Celsius.

Pentru ca in timpul jocului iti vei folosi atat partea de sus a corpului, cat si pe ceea de jos, in scurt timp oxigenul va invada inima si plamanii, facandu-le pe acestea sa lucreze aproape la capacitate maxima. Chiar daca acesta este cazul, datorita interactivitatii si a frumusetii jocului, nici nu vei observa efortul depus, iar 60 de minute de Squash parca se scurg mult mai repede.

Lasă un comentariu