Cartofi cu ceapă, usturoi, vinete și mărar, la tigaie

Ingrediente:

  • 700 g cartofi
  • 2 vinete
  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • mărar
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem vinetele cubulețe.

2. Dacă vinetele sunt amărui, puteți să le presărați cu sare și să le puneți deoparte pentru 15-20 minute. După aceasta trebuie să le spălați sub jetul de apă rece și să le uscați cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Prăjim vinetele într-o tigaie încinsă cu ulei.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa bucățele.

4. Tăiem cartofii după bunul plac. Noi am tăiat cartofii în jumătăți subțiri de rondea: astfel ei se prăjesc foarte bine și devin sfărâmicioși.

5. Prăjim cartofii într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm ceapa tăiată mărunt și gătim până la omogenizare.

6. Acoperim cu un capac și gătim la foc mic.

7. Adăugăm vinetele pregătite anterior, pe urmă condimentăm cu sare și piper.

8. Adăugăm usturoiul și mărarul.

9. Poftă bună!