Papadia nu este apreciata suficient pentru toate proprietatile pe care le are. Asadar, iata pentru ce este buna papadia:

In medicina traditionala se spune ca aceasta imbunatateste digestia si stimuleaza ficatul.

Papadia este adesea utilizata pentru tratarea bolilor de ficat, rinichi si problemelor de splina.

In plus, florile sale sunt bogate in folati, magneziu, fosfor, cupru, vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K, tiamina, riboflavina, vitamina B6, calciu, fier, potasiu si mangan.

Papadia si cancerul

Interesul pentru proprietatile sale vindecatoare au inceput cand un doctor a auzit de la un pacient ca a vindecat cancerul band ceai de papadie in fiecare zi. Pacientul avea 72 de ani si a fost internat in spital cu leucemie. Boala sa nu a raspuns la tratamentele puternice de la spital, asadar a fost trimis acasa sa isi petreaca ultimele clipe cu familia sa, inconjurat de cei dragi.

Multe alte cazuri similare cu cel al acesti pacient au incercat acest tratament dupa. Cu toate aceste, unii medini nu erau inca convinsi.

Pana in acest moment, aceasta planta s-a dovedit eficienta in tratarea cancerului pancreatic, de colon si a melanomului.  Ar putea chiar sa fie comparat cu taxolul, unul din cele mai comune medicamente utilizare in chimioterapie. Mai mult decat atat, in comparatie cu medicamentele traditionale, extractul de papadie omoara celulele canceroase fara sa afecteze alte celule. „In comparatie cu Taxolul, este de 100 de ori mai bun din punct de vedere al toxicitatii”, spune doctorul Dr. Pandey.