Ceaiul de ghimbir și piper roșu alungă răceala în doar 24 de ore – Rețeta renumitului naturopat Dr. Chris Kresser

Ceaiul de piper roșu și ghimbir, recomandat de renumitul netoropat Dr. Chris Kresser, este un puternic remediu împotriva răcelii.

Kresser a studiat, practicat, apoi a predat medicina alternativă de mai bine de 15 ani. Este un recunoscut lider, la nivel mondial, în domeniile sănătății ancestrale, alimentației Paleo și, nu în ultimul rând, al medicinei funcționale și integrative.

Doctorul este și creatorul site-ului ChrisKresser.com, unul dintre primele 25 de site-uri de sănătate naturală din lume, și este și autorul bestseller-ului „The Paleo Cure”.

„ Prescriu acest ceai multora dintre pacienții mei, îl folosim și acasă, iar eu nu mă mai îmbolnăvesc. Atunci când simt că mă ia răceala, încep să beau acest ceai, și simptomele dispar în următoarele 24 de ore. Atunci când mă simt mai obosit, prepar o variantă mai slabă a ceaiului” – spune doctorul în emisiunea sa radio „Revolution Health Radio”.

Piperul Cayenne, numit și piperul roșu, este o pudră obținută prun uscarea și măcinarea semințelor și tecilor ardeiului Cayenna. Conține ingrediente active care contribuie eficient la decongestionarea căilor nazale și vitamina C, care este un antioxidant care ne ferește de virusuri și ne întărește sistemul imunitar.

Ghimbirul poate bloca producerea organismului de substanțe care contribuie la constricțiunea bronhiilor și la instalarea febrei. De asemenea, gingerolul acționează ca un antivirus natural, făcând ghimbirul un excelent aliat pentru a degaja căile respiratorii în caz de răceală.

Ceai de ghimbir și piper roșu

Ingrediente necesare

-50-100 grame de rădăcină de ghimbir
-zeama de la o jumătate de lime sau un sfert de lămâie
-un vârf de cuțit de piper Cayenne
-o lingură de miere
-200 ml de apă clocotită

Mod de preparare

Rădăcina se ghimbir se stoarce pentru a obține suc proaspăt: fie se pun bucățelele într-un storcător de fructe, fie se dă prin răzătoarea mică și pulpa se stoarce apoi cu ajutorul unui tifon.

În sucul proaspăt de rădăcină de ghimbir se adaugă zeama de lămâie sau lime și piperul Cayenne.

Se amestecă, se toarnă apoi apa clocotită și se mai amestecă o dată. După ce ceaiul s-a mai răcit, se adaugă mierea de albine, se amestecă foarte bine și se bea pe parcursul zilei, cu înghițituri mici.

Acest ceai are un gust foarte intens, fiind tolerat un pic mai greu de persoanele sensibile la iuțeală.

Efectele sunt garantate!