Cea mai buna parte a cepei este sa o desparti in straturi. Fiecare strat al cepei are anumite beneficii pentru sanatate! La fel se intampla cu legumele in general: fiecare strat are anumite beneficii, asadar asigura-te ca adaugi parti din fiecare strat cand pregatesti un fel de mancare.
Iata ce beneficii are fiecare strat al cepei:
Primul strat: antioxidanti, antibacterieni si alto fitonutrienti fac ceapa extrodrinar de sanatoasa, din interior in exterior.
Al doilea strat: Ceapa contine o cantitate bogata de vitamina B si C si cupru, magneziu, fosfor, potasiu si fibre.
Al treilea strat: Ceapa contine compusi de sulfur care te fac sa lacrimezi, insa totodata previne anumite boala Parkinson si boli cardiovasclare, care reduc nivelul de sange si previn cancerul.
Beneficii ale cepei in general
1. Lupta impotriva inflamatiilor
Exista multe cauze ale inflamatiilor, iar ceapa te poate ajuta! Fitochimicalele cepei combat inflamatia excesiva si te ajuta sa fii mai sanatos, avand beneficii deosebite asupra artritei, astmului si a altor afectiuni respiratorii.
2. Reduce febra
Ceapa este unul din principalele ingrediente ale supei de pui, dar nu trebuie neaparat sa le mananci pentru a te ajuta. Baga o jumatate de ceapa in fiecare soseta peste noapte si vei reusi sa scazi considerabil febra.
3. Rol detoxifiant
Un studiu a demonstrat ca atunci cand ceapa este combinata cu curcuma, o reactie chimica sinergica are loc care cauzeaza moartea celulelor pre-canceroase. Acest studiu sustine ca s-a observat o scadere a numarului de polipi la 3 din 4 pacienti in 3 luni si la 4 din 4 in 6 luni. Efectele secundare erau minime (diaree usoara).
4. Beneficii pentru inima
Antocianina este un pigment care ofera cepei rosii culoarea sa distincta. Este de asemenea un flavonoid antioxidant foarte puternic care a fost descoperit pentru reducerea densitatii de lipoproteina.
5. Ajuta la tratarea arsurilor de pe piele
Sulful si quercetina din ceapa scade durerea si inflamatia. Aplica o ceapa taiata direct pe arsura pentru a o vindeca.
Concluzie
Cand tai o ceapa, incearca sa arunci cand mai putin din strat, deoarece antioxidantii sunt mult mai concentrati in exteriorul cepei.