Vasele de sânge sunt primele pe listă care ar trebui îngrijite pentru a avea o stare bună de sănătate. Modul de viață defectuos și dietele dezechilibrate sunt cauzele principale ale îmbătrânirii. O dietă bogată în zahăr alb rafinat și în grăsimi, poate bloca pereții arterelor, ducând la restricționarea circulației sângelui. În acest caz, arterele se încarcă cu reziduuri ce se încastrează apoi în pereți, îngustând porțiunea prin care circulă sângele și crește tensiunea arterială.

Se pune că, dacă o persoană de treizeci de ani are vasele de sânge „îmbâcsite”, acea persoană este bătrână; dacă o persoană de șaizeci de ani are vasele de sânge relaxate și eliberate de reziduuri, este considerată tânără.

Așadar, vârsta biologică este oglinda sănătății arterelor.

Rețeta de mai jos are capacitatea de a curăța sistemul vascular: venele și arterele, de a elimina ateroscleroza ( îngroșarea și rigidizarea pereților arteriali ) și de a restabili, pe cale naturală, tensiunea arterială.

Macerat de ceapă în vin alb – Curăță arterele și venele de depuneri

Ingrediente necesare:

500 de grame de ceapă roșie, tocată mărunt
Un litru de vin alb, natural
250 de grame de rădăcină de pătrunjel
Două legături de frunze proaspete de pătrunjel
150 de ml de miere

Mod de preparare:

Cepele roșii, spălate apoi tocate mărunt, se adaugă într-un recipient de sticlă, apoi se toarnă peste ele vinul alb.

Separat, se pune la fiert rădăcina spălată, curățată și mărunțită de pătrunjel, împreună cu frunzele tocate de pătrunjel în atâta apă, cât să le acopere cu un deget. Se fierbe până lichidul scade cu 30 sau 50%. Apoi, după ce s-a răcit, se strecoară și se amestecă cu maceratul de ceapă, adăugând și mierea.

Recipientul se închide apoi ermetic și se lasă totul la macerat timp de cel puțin o săptămână, agitând periodic. După șapte zile, maceratul se strecoară.

Mod de administrare:

Se recomandă o linguriță de macerat de ceapă, de trei ori pe zi înainte cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, până la terminarea întregii cantități.

Această rețetă de macerat este una dintre cele mai eficiente remedii pentru curățarea arterelor și venelor de depuneri.

În afară de acest macerat, se recomandă alcalinizarea dietei cu argilă, fructe și legume și consumul din belșug de ceaiuri din plante, de apă de legume, de izvor, de sucuri de legume proaspăt stoarse.

Urmând aceste sfaturi, sângele se va subția, pereții vaselor vor deveni mai flexibili și mai elastici, iar depunerile de artere se vor desprinde.