Ingrediente necesare:

250 g făină
150 g zahăr
250 g mix de fructe confiate
5 ouă
5 linguri ulei
un praf de sare
5 g praf de copt
1 fiolă esență de vanilie
fulgi de migdale

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri, apoi frecăm gălbenușurile cu 100 g de zahăr, până obținem o consistență cremoasă.

Turnăm apoi și uleiul, amestecând continuu, până la omogenizare.

Batem albușurile spumă, împreună cu un praf de sare, apoi adăugăm cantitatea rămasă de zahăr și continuăm să batem până obținem o spumă tare.

Adăugăm în compoziția de gălbenușuri fructele confiate, vanilia și spuma de albușuri, amestecăm, apoi cernem și făina amestecată cu praful de copt în compoziție.

Amestecăm tot cu o spatulă de silicon, până la omogenizare.

Tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt și turnăm compoziția în formă.

Presărăm cu fulgi de migdale și coacem checul timp de 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lăsăm checul cu fructe să se răcească, apoi presărăm zahăr pudră deasupra și tăiem în felii cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

Poftă bună!

Sursă rețetă: cafe.hr/mljac/sareni-kolac-sa-suhim-vocem-neodoljivog-mirisa