Curmalele – un fruct extraordinar, care în multe țări este descris drept unul ce întărește sănătatea și prelungește viața. Se spune că în China există un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de bază curmalele. În orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare și se recomandă a fi consumate în loc de dulce.

Acestea conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate și în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele in vârstă.Triptofanul transformă procesul de îmbătrânire în unul mai lent. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Adițional, datorită triptofanului, curmalele au acel efect ușor calmant și somnifer.

Datorită combinației cantității enorme de zahăr (glucoză și fructoză(26-55%), care se asimilează rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a ține satul, ci și de a recupera forța fizică, energie și prospețimea creierului și a nervilor.

Specialiștii susțin ca 10 curmale în zi sunt deajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magniu, cupru, sulf și jumate din fier, o pătrime din nevoia de calciu. Astfel consumând doar curmale și apă poți trai câțiva ani.

Printre care:

– Curmalele nu reprezintă o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi și paraziți dăunători sănătății;

– Curmalele conțin substanțe care nimicesc bacteriile dăunătoare din organismul omului;

– Curmalele – leacul și mâncarea perfecta pentru cosmonauți și mult mai folositoare decât caviarul;

– Curmalele conțin vitamina A care îmbunătățește vederea;

– Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcționarea și dezvoltarea normală a sistemului muscular;

– Curmalele îmbunătățesc pofta de mâncare.

Se recomandă consumul curmalelor în următoarele cazuri:

– La epuizare și oboseală fizica.Doar peste jumătate de oră dela consumul curmalelor chiar și către o persoană supra obosită se întoarce puterea și energia;

– La bolile cailor respiratorii;

– La bolile cardiovasculare, datorită conținutului înalt de kaliu;

– La anemie;

– La mărirea cantității spermei la bărbați;

– La impotență;

– La rău de mare;

– La răceală;

– La prevenirea pierderii sarcinii;

– Pentru fortificarea pereților capilarelor;

– Pentru îmbunătățirea sistemului digestiv;

– Pentru fortificarea circulației sangvine, și scăderii tensiunii arteriale;

– Pentru scăderea efectului secundar al antibioticelor;

– Pentru îmbogățirea laptelui matern cu vitamine;

– Pentru stoparea sîngerării gingiilor;

– Pentru micșorarea probabilității formării chiagurilor de singe;

– Pentru lecuirea amețelilor provocate de bolile urechii interne;

– La reglarea conținutului de zahăr în sânge;

– La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;

– La micșorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului.