O deficiență a acestei vitamine îți poate cauza dureri puternice de spate și de articulații

Conform unui studiu de la Harvard, aproximativ un miliard de oameni au un nivel inadecvat de vitamina D in sange.

De ce este vitamina D importanta?

Vitamina D ajuta organismul sa absoarba calciu, una din cele mai importante minerale pentru sanatatea oaselor. Deficienta sa poate cauza osteoporoza sau rahitism. Poate avea de asemenea un impact negativ asupra nervilor, muschjilor si a sistemului imunitar.

De fapt, un simptom comun al deficientei de vitamina D este durerea de spate si de articulatii. Daca este netratata, se poate dezvolta artrita si oasele vor slabi.

Alte simptome ale deficiente de vitamina D

Cele mai multe semne de deficienta a vitaminei D pot fi usor confundate cu alte probleme. Iata o lista de simptome pe care trebuie sa le iei in considerare:

  • Senzatie arzatoare a picioarelor
  • Echilibru slab
  • Calitate de calitate slaba
  • Dureri de picioare
  • Oboseala
  • Predispus la infectii

Surse naturale de vitamina D

Cea mai buna sursa de vitamina D este soarele. Doar 15 minute de soare este tot ce ai nevoie. Cu toate astea, daca ai pielea inchisa la culoare, esti supraponderal su pur si simplu nu stai destul la soare, mananca alimente bogate in vitamina D. Acestea includ oua, ciuperci si somon.

Alte beneficii ale vitaminei D

Previne conditiile cronice

Vitamina D te protejeaza impotriva retinopatiei diabetice, a bolii Parkinson sau Alzheimer, chiar si pentru gestionarea epilepsiei.

Combate cancerul

Aceasta vitamina previne cancerul scazand progresul celulelor de la stadiul premalign la stadiull malign. De asemenea, ajuta la incetinirea cresterii tumorii.

De fapt, conform unui studiu de la Universitatea din California, San Diego, se estimeaza ca 250000 cazuri de cancel colorectal si 350000 cazuri de cancer de sani ar putea fi prevenite la nivel global prin cresterea cantitati de vitamina D3.

Creste sistemul imunitar

Vitamina D joaca un rol important in cresterea sistemului imunitar. De fapt, neavand suficienta vitamina D te face mai predispus la infectii. S-a constatat ca persoanele care fac tratament cu vitamina D au sanse mai mari de vindetcare.

Mentine sanatatea inimii

Aceasta vitamina ajuta totodata mentinerea sanatatii inimii. Asadar, acum ai un motiv bun sa iesi si sa te plimbi pentru a prinde putin soare si o gura de aer proaspat. Organismul tau iti va multumi!

Lasă un comentariu