Efectele rubarbei – Iată de ce să consumi mai des rubarbă

Este o plantă antică originară din China, care a fost cultivată în scop medical. Rubarba poate creşte până la 2 metrii în înălţime si are rădăcini puternice, frunzele îi sunt mari şi lucioase de culoarea roşie. Se poate consuma doar tulpină deoarece frunzele sunt considerate toxice deoarece au un conţinut ridicat de acid oxalic.

Substanţele din plantă

Rubarba are un conţinut ridicat de vitamine (A, B, C), fibre şi minerale (potasiu, calciu, fosfor şi seleniu)

Această plantă are efect diuretic, tonic, laxativ, antiinflamator şi antibacterian. Este recomandată în cazul bolilor de stomac, problemelor biliare şi în cazul febrelor ridicate, ajuta la detoxifierea organismului şi scade colesterolul.

Cum se poate consuma

Rubanba în Romani este folosită în mod particular ca ornament pentru mesele festive sau ca supa, compot, şi plăcinte. Aceste reţete au fost ale saşilor care ni le-au lăsat moştenire când au plecat din ţara noastră.

Imbunatateste-ti acuitatea vizuala natural

Miopia este un viciu de refractie ce presupune vederea neclara la distanta. In timp ce unele persoane se nasc cu miopie, aceasta poate sa apara de-a lungul timpului datorita mai multor factori cum ar fi: statul prea mult la televizor, la calculator sau cititul.

Cel mai des intalnita este miopia mostenita. Copiii ai caror parinti sunt miopi au sanse foarte mari sa sufere de miopie.

Pentru a corecta miopia, medicii recomanda purtarea ochelarilor de vedere, lentile de contact sau prin interventii chirurgicale.

Va prezentam mai jos variante alternative de imbunatatire a acuitatii vizuale:

1. Afinele si coacazele

Fructele se consuma zilnic in cantitati de pana la 500 grame. Din frunzele de afin se obtine un macerat: amestecati cate 2 lingurite de produs la 500 ml apa rece si consumati doua cani pe zi.

2. Maceratul de dafin

Acest macerat se obtine astfel: amestecati 2 lingurite de frunze uscate maruntite cu 750 ml apa rece si lasati la macerat cateva ore. Inainte de consum se strecoara. Se consuma de 3 ori pe zi.

3. Infuzia de corn

Se prepara astfel: se pun 2 lingurite de frunze de corn(cornus mas) in 250 ml apa clocotita, se lasa la racit si se strecoara. Dupa ce ati parcurs acesti pasi, licoarea este folosita pentru spalaturi oculare.

4. Consumul de germeni de grau, secara, spanac, salata verde, nuci

Lasă un comentariu