Ghiocelul – un remediu pentru REUMATISM. Vezi cum se prepară (fiert cu lămâie)

O dată cu venirea primăverii apar şi vestitorii ei cum sunt ghioceii de pildă, care ne încântă de fiecare data de câte ori primim unul in dar. Aceştia nu doar ne încântă privire ci şi sănătatea noastră.

Ghiocelul pe cât este de gingaş pe atât este de sănătos. Este un remediu pentru reumatism, dar nu in ultimul rand pentru bolile care sunt considerate incurabile cancerul şi maladia Alzheimer.

Ghiocelul, acest simbol al primăveri, al purităţii şi al gingăşiei tratează otrăvirea, hemoragiile cerebrale, pierderile de memorie, scurgerile vaginale, paralizia, spasmele musculare, tromboze etc.

Ghioceii se fierb în apă şi se lasă la răcit ulterior, fiertura să fie folosita în bai pentru reumatism.
Sucul de ghiocel se poate preparată cu ajutorul a 2 lămâi, mai precis al sucului de lămâie. Acest remediu se poate folosi pentru îndepărtarea petelor de pe piele şi al pistruilor.

Veninul va face parte din noua clasa de analgezice

Durerea din corpul nostru este reacţiunea unei zone afectate, care trimite semnale spre creier prin anumite canale care se numesc Nav 1,7, iar analgezicele sunt substanţele care întrerup acea legătură dintre creier şi zona afectată.

O analiză amănunţită făcută de cercetătorii australieni asupra substanţelor care se găsesc în veninul păianjenilor, au aflat că există şapte compuşi care pot fi folosiţi ca analgezic.

Din studii reiese că din acest venin se pot crea noi analgezice, care blocheaza nervii durerii. Pentru această descoperire miraculoasă, cercetătorii s-au concentrat pe 206 specii de păianjeni.

Conform statisticilor globale o persoană din 5 are dureri cronice greu de suportat, iar costurile pentru alinare a pacienţilor şi de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Varicela are un inamic natural, castanul

Poate că nu ştiai, dar castanul este cunoscut de o mie de ani pentru capacitatea sa de a feri organismul de boli, fie el sălbatic sau domestic. Fructele lor le putem găsi toamna, acestea se pot consuma coapte, gustul lor fiind unul dulceag asemănător cartofilor duci.
Beneficii

Interesant este faptul că la acest arbore se pot folosi nu doar fructe sale ci si scoarţa sa, ce conţine o multitudine de compuşi chimici benefici tratării de hemoroizi. Acţionează asupra vaselor de sânge întărindu-le, astfel prevind apariţia de noi varice.

Fructele de castan sunt un remediu pentru deficienţele renale si afecţiunile aparatului cardiovascular. Detin o cantitate însemnată de potasiu, acest lucru ajuta inima, arterele, capilarele şi venele, iar mineralul din fier ajuta la refacerea sângelui. Riscul de infarct scade cu până la 20 de procente.

Îmbăierea în frunze de castan opreşte apariţia inflamaţiilor şi întăreşte vasele de sânge de la nivelul picioarelor tale.

Valeriana un bun remediu pentru un somn linistit

Valeriana mai este recunoascuta in popor si ca cel mai bun remediu pentru un somn linistit, in plus aceasta nu provoaca dependenta cum se intampla in cazul somniferelor. De asemenea este un antidot foarte bun pentru tulburarile de natura emotionala, o problema atat de frecvent intalnita astazi! Ce efecte benefice mai are valeriana poti afla in randurile ce urmeaza!

Este un remediu foarte bun pentru tratarea depresiei, totusi planta este utila in tratarea tulburarilor de intensitate mica si nu trebuie sa inlocuiasca un consult la medic in cazul in care problemele sunt intr-un stadiu avansat!

Poate reduce manifestari ale diverselor boli cardiovasculare, printre acestea, ischemia cardiaca, aritmia si anghina pectorala, in special atunci cand simptomele bolilor apar pe fond de stres si probleme emotionale.

Gastrita apare tot pe fondul stresului sau al unor tulburari emotionale, iar cu ajutorul acestei plante poti ameliora si chiar inlatura aceasta problema.

Lasă un comentariu