Datorita programului incarcat, in ziua de astazi este din ce in ce mai greu sa ne ocupam de sanatatea corpului nostru. Dupa opt ore de stat la birou, cine mai are putere sa mearga si la sala de fitness? Am stat de vorba cu Iulian Budescu, instructor de fitness la Sky Wellness, care ne-a explicat de ce este necesar sa facem miscare, si de ce este benefic pentru sanatate mersul la sala de fitness.

Cine este Iulian Budescu si cum si-a descoperit pasiunea pentru sport?

Sportul a repezentat dintotdeauna o atracţie pentru mine. Pasiunea pentru fitness în schimb, domeniul în care şi activez în momentul de faţă, s-a dezvoltat în primul rând, observând rezultate şi transformări la nivel muscular, în ceea ce mă priveşte. Nivelul de încredere în propria persoană a crescut, şi am devenit din ce în ce mai motviat şi mai dornic pentru şi mai multe rezultate.

Ce trebuie sa faci pentru a avea progrese in practicarea unui sport?

Pentru a avea progrese în practicarea unui sport, este nevoie ca programul antrenamentelor să fie unul bine stabilit. În funcţie de obiectivul propus, este necesară aplicarea unei metodologii de antrenament bine structurate, avându-se în vedere printre altele, starea de sănătate şi părţile mai slabe ale corpului.

Pentru rezultate satisfăcătoare şi menţinerea gradului de motivaţie, este necesar ca antrenamentele să nu devină plictisitoare şi să nu intervină rutina.

Cum ai luat decizia să devii instructor de fitness?

Am luat decizia de a deveni instructor de fitness, atunci când am realizat că acumulasem suficiente informaţii şi experienţă în practicarea acestui sport, încât de fiecare dată când mă aflam în timpul antrenamentului personal, primeam solicitări din partea prietenilor, să îi ajut cu sfaturi. Lucrul acesta a născut în mine dorinţa de a transmite mai departe, ceea ce învaţasem şi eu la randul meu.

Care este rolul unui antrenor personal?

Rolul unui antrenor personal este acela de a crea un program de lucru personalizat, adaptat nivelului de pregatire şi obiectivului stabilit împreună. De asemenea, un rol important îl are şi menţinerea unui nivel constant al motivaţiei şi încrederii în sine a practicantului, precum şi de a reuşi să optimizeze relaţia dintre practicant, sala şi antrenament.

Cum ai recomanda experienţa Sky Wellness?

Sky Wellness este locul unde se produc transformari vizibile. Beneficiind de o locaţie exclusivistă, la etajul 14 a uneia dintre cele mai moderne clădiri din Bucureşti, având echipamente de ultimă generaţie, antrenori profesionişti, un SPA magic şi servicii premium, experinta Sky este unica.

Ce ii poti spune unei persoane care nu are timp sa vina la sala, dar totusi vrea sa isi schimbe stilul de viata?

Persoanelor care nu au timp să vina la sală, le recomand o alimentaţie echilibrată şi să identifice modalitaţi de a exersa. De exemplu, să meargă şi să se întoarcă de la serviciu pe jos, asigurând astfel un minim de 30-40 min de mişcare. Tocmai din acest motiv, Sky Wellness a creat un pachet special doar pentru weekend, adresându-se celor cărora le este imposibil să ajungă în timpul săptămânii la sală.

Ce inseamna pentru tine o viata sanatoasa?

Deşi poate suna a clişeu, o viaţă sănătoasă pentru mine înseamnă o alimentaţie echilibrată, efort fizic susţinut, odihnă suficientă şi activităţi recreative.

Cum iti poate schimba sportul stilul de viata?

Sportul îţi poate schimba stilul de viaţă într-o manieră foarte pozitivă. Practicând sport, devii sau te menţii sănătos atât fizic cât şi psihic. Sportul creşte nivelul de serotonină (cunoscut şi ca „hormonul fericirii”), care te eliberează de stresul cotidian, luptând împotriva depresiei si anxietăţii. Ne ajută să ne odihnim mai bine, ne relaxează şi bineînţeles ne aduce şi o satisfacţie din punct de vedere estetic.