Kiwi este un fruct mic cu putere extraordinara. Acesta are o culoare verde puternica si conntine o cantitate mare de vitamina C, vitamina E, polifenoli si fibre. De asemenea, contine foarte putin zahar.

1. Boli cardiovasculare

Unul din multele beneficii ale fructului kiwi este abilitatea de a preveni bolile cardiovasculare si de a reduce nivelul de trigliceride.

2. Kiwi imbunatateste somnul

Somnul este important pentru refacerea sanatatii si daca nu dormi intre 7 si 9 ore pe noapte, poti avea multe probleme de sanatate. Din pacate, in societatea de azi, somnul nu mai este prioritar, insa fructul Kiwi ar putea sa te ajute.

3. Ofera o stare de bine

Te simti depresiv? Kiwi are multa vitamina C, E si carotenoizi care sunt nutrienti importanti pentru mentinerea sanatatii fiziologice. Mancand un fruct sau doua pe zi pot scade nivelul de depresie, oboseala si creste energia.

4. Trateaza ranile si ulcerul

Studiile au aratat ca soarecilor care mananca kiwi li se vindeca mai repede ranile. Are proprietati antibacteriene si angiogenice si te ajuta sa tratezi ranile. Acest lucru poate fi foarte benefic pentru tratarea ulcerului sau a ranilor in general.

5. Imbunatateste digestia

Actindina este o substanta care se gaseste in fructul kiwi si are beneficii pentru digestie.

6. Sprijina imunitatea pacientilor cu cancer

Fructul kiwi este folosit in mod traditional de pacientii cu cancer din China si s-a descoperit benefic pentru imbunatatirea apetitului, ameliorand anorexia si simptomele de voma, transpiratii si dureri pe care le pacientii le au in timpul chimioterapiei sau radioterapiei.

7. Scade tensiunea arteriala

Unul din factorii de risc pentru bolile cardiovasculare si pentru problemele comune este tensiunea arteriala. Un studiu a sugerat cum fructul kiwi este benefic pentru tratarea tensiunii arteriale a unui grup de fumatori.

8. Sanatatea ochilor

Un alt ingredient gasit in kiwi sunt carotenoizii. Kiwi contine de asemenea luteina, zeaxantina, care sunt importanti pentru sanatatea ochilor si pentru preventia degenerarii maculare.

9. Sindromul colonului iritabil si constipatia

Conform unor studii, consumul de kiwi este benefic pentru digestie si de asemenea poate ameliora sindromul colonului iritabil si constipatia. Acest lucru se datoreaza cel mai probabil continutului ridicaat de fibre solubile care pot contine o cantitate mare de apa, dar poate fi si datorat enzimei proteolitice care este gasita in kiwi.

10. Imbunatateste sistemul imunitar

Sistemul nostru imunitar este esential pentru asigurarea sanatatii, prevenind majoritatea bolilor. Kiwi este cunoscut pentru abilitatile sale de sprijinire a sistemului imunitar datorita continului ridicat de vitamine, in special vitamina C si antioxidanti.

Atentie: Cu toate ca kiwi este un fruct excelent pentru sanatate, acesta poate cauza de asemenea efecte alergice serioase, asadar este indicat ca inainte de consum sa fie testat. Daca poti manca kiwi, atunci profita din plinde avantajele.