Laptele de capră este bogat în proteine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și vitaminele A, B2, C și D. Toate aceste substanțe nutritive oferă unele dintre cele mai importante beneficii.

Bun pentru inimă

Laptele de capră este o sursă bună de magneziu, un mineral benefic pentru inimă. Magneziul ajută la menținerea unui ritm cardiac regulat și chiar împiedică formarea cheagurilor de sânge și creșterea nivelului de colesterol. Magneziul funcționează, de asemenea, cu vitamina D, care este un alt element vital pentru sănătatea inimii. Laptele de capră conține, și acizi grași, mai mult decât laptele de vacă. Acești acizi grași sunt cunoscuți pentru a scădea nivelul de colesterol și pentru a ajuta la tratarea afecțiunilor coronariene. Laptele ar putea, de asemenea, să crească nivelurile de colesterol bun, iar acesta este un beneficiu suplimentar pentru inimă.

Combate inflamația

Laptele de capră poate fi folosit ca supliment pentru a trata inflamația.Proprietățile antiinflamatorii ale laptelui de capră pot fi atribuite compușilor săi numiți oligozaharide, care pot ajuta la tratarea bolii inflamatorii intestinale. Aceste oligozaharide ajută de asemenea la reducerea inflamației intestinale.

Întărește oasele

Laptele de capră este bogat în calciu, un pahar vă oferă 327 miligrame de minerale. Acesta este mai mult decât ceea ce oferă laptele de vacă. Interesant este că laptele de capră este bogat și în vitamina D – un alt nutrient care stimulează absorbția calciului și, prin urmare, sănătatea osoasă. Laptele de capră este utilizat și pentru a preveni osteoporoza la pacienții cu poliartrită reumatoidă. Laptele previne, de asemenea, demineralizarea osului.

Ușor de digerat

Globulele de grăsime din laptele de capră sunt mai mici, ceea ce face ca laptele să fie mai ușor de digerat. La atingerea stomacului, proteina din laptele de capră formează un cheag mai moale decât laptele de vacă – și acest lucru scade iritația pe care ai putea-o avea de la laptele de vacă.

Eficient pentru intoleranții la lactoză

Laptele de capră este, de asemenea, mai scăzut în lactoză și poate fi o opțiune viabilă pentru oricine are intoleranță la lactoză. Laptele este de asemenea ușor digerat de oamenii cu stomac sensibil.

Îmbunătățește sănătatea creierului

Lipidele din laptele de capră pot reduce anxietatea. Laptele de capră conține și acid linoleic conjugat, care influențează dezvoltarea creierului.

Bun în timpul sarcinii

Laptele de capră este deosebit de bun în timpul sarcinii. Dar țineți minte să consumați numai lapte pasteurizat și nu lapte crud.

Previne anemia

Laptele de capră are o biodisponibilitate ridicată a fierului și îmbunătățește absorbția fierului. Ceea ce înseamnă, într-un fel, că ajută la prevenirea anemiei.

Echilibrează nivelul pH-ului corpului

Laptele de capră este alcalin și este mai în concordantă cu nivelul pH-ului laptelui matern, motiv pentru care poate echilibra nivelul pH-ului organismului.

Îmbunătățește sănătatea pielii

Laptele de capră este bogat în acizi grași esențiali și trigliceride, ceea ce îl face foarte bun pentru piele. Deoarece este alcalin, nu irită pielea. În plus, laptele de capră este încărcat cu vitamina A – care este un nutrient esențial pentru piele. Acidul lactic din lapte hidratează și luminează pielea.

Îmbunătăți sănătatea părului

Părul tău trebuie să fie echilibrat ca restul corpului, motiv pentru care laptele de capră poate face minuni. Puteți spăla părul cu lapte de capră și acest lucru poate îmbunătăți considerabil sănătatea părului.

Sursă: doftoria.ro