Maceratul de ridiche cu miere – Are grijă de ficatul tău și întărește

Ridichea este una dintre legumele care au demonstrat efecte benefice asupra ficatului și este recomandată în diverse afecțiuni hepatice. Pentru rețeta de mai jos, se poate folosi fie ridichea roșie, fie cea neagră ( în funcție de anotimp ). Ridichea neagră stimulează îndeosebi celula hepatică.

Recomandarea doctorului Eugen Giurgiu este siropul de ridiche pentru îmbunătățirea funcției ficatului.

Acest sirop se obține prin macerarea ridichilor în miere și este un leac 100% natural și foarte ușor de pregătit.

Se folosesc 5 sau 6 ridichi. Se spală bine și se dau prin răzătoare, după care se transferă într-un borcan și se toarnă și miere polifloră, atât cât să acopere conținutul borcanului. Borcanul se închide ermetic și se pune pe masa din bucătărie. Se lasă la macerat timp de 12 ore, de seara până dimineața. Dimineața se strecoară sucul rezultat care se păstrează apoi în sticluțe de culoare închisă.

Doza recomandată este de câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, după mesele principale. Această cură se face pe o perioadă mai lungă de timp, doctorul Giurgiu explicând faptul că eficiența preparatului se vede în timp și nu peste noapte.

Ridichea – alte beneficii

Ridichea neagră este și diuretică și ușor sedativă / calmantă asupra sistemului nervos, ajută la golirea vezicii biliare și împiedică și formarea pietrelor la ficat, rinichi și bilă. Are efecte benefice și asupra sistemului respirator, preparatul de mai sus fiind adesea recomandat în răceli și tuse. Subțiază secrețiile bronșice, susține expectorația și eliminarea substanțelor nocive din plămâni și din bronhii.

Siropul de ridiche și miere poate fi util și în alte afecțiuni:

  • Scorbut
  • Icter
  • Artrită
  • Constipație
  • Insomnie
  • Viermi intestinali
  • Excitabilitate nervoasă
  • Rahitism
  • Tuse, rinită, sinuzită
  • Afecțiuni digestive
  • Afecțiuni pulmonare

Important! Înainte de a începe orice tratament naturist, consultați medicul pentru a vă asigura că nu există interacțiuni ale ingredientelor cu medicamentele pe care le luați.