Infarctul apare atunci cand arterele sunt infundate. Un stil de viata nesanatos precum fumatul si lipsa exercitiilor, cresc riscul de infarct pe care il ai. O dieta crescuta in calorii si grasimi trans cu siguranta iti va dauna inimii. Haideti sa vedem care sunt aceste mancaruri care ne pun inima in pericol:

1. Aperitivele de la restaurant

Cele mai multe aperitive de la restaurant sunt periculoase pentru inima. Gandeste-te la toata sarea si tto sodiul care se afla intr-o portie de cartofi prajiti. Intr-o singura portie de cartofi prajiti, poti gasi tot sodiul de care ai nevoie pentru intreaga zi.

2. Mancarurile „sanatoase” de la restaurant

Multi oameni aleg mancarurile sanatoase, precum salatele atunci cand merg in oras. Problema acestor salate este faptul ca de cele mai dese ori sunt pline cu carne prajita sau la gratar. O salata Caesar cu friptura la grata poate contine pana la 2200 mg de sodiu!

Un studiu din 2006 a confirmat faptul ca oamenii nu stiu exact informatiile nutritionale ale alegerilor pe care le fac in restaurant.

3. Mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca este in general crescuta in sodiu si grasimi. Ai vazut cat de unturoase par unele? O problema mare este numarul de conservanti pe care ii contine. Acestea sunt periculosi nu doar pentru persoanele cu probleme de inima, ci pentru orice persoana in general.

4. Mancarea de la KFC

Inima ta uraste orice tip de mancare prajita, sa nu mai vorbim de mancarea de la KFC care este plina de sodiu si grasimi. Una din problemele principale este faptul ca nu stii exact cum a fost gatita, de una a venit si ce s-a mai adaugat in aceasta carne. Carnea aceasta contine un nivel periculos de elementi dioxini. Nu doar acest restaurant are aceasta problema, cu majoritatea celor de la fastfood. Cu toate acestea KFC are una din cele mai crescute nivele de compusi toxici.

5. Mancarea congelata sau ambalata

Mancarea congelata poate fi doar putin mai buna decat fast food-ul. Exista aceeasi problema – nu stii exact cum a fost preparata si ce contine, pe langa ceea ce se vede.

6. Mancarea Fast Food 

Fast food-ul este periculos pentru inima. In cele mai multe cazuri, este imposibil sa eviti sa mananci nivele mari de sare si grasimi. Uneori singura ta alegere sanatoasa este salata – fara dressing, desigur. Oamenii de stiinta sunt ingrijorati de fata de consum a mancarii fast food si de consecintele negative pe care le are asupra sanatatii.

Un studiu s-a dedicat pentru a descoperi consecintele dietei din fast food si a determinat ca pe langa nivelul de obezitate crescut, consumatorii risca sa faca diabet de tip 2.

7. Mancarea pentru copii

Mancarurile comercializate la restaurantele fast food pun in pericol sanatatea copiilor. Gandeste-te la toate elementele care dauneaza inimii despre care am discutat putin mai sus. Nivelul crescut de sudiu, grasimi nesanatoase, calorii – inima umana poate indura pana la un punct!

Un studiu a aratat ca aproximativ 30% dintre copii consuma zilnic fast food. Aceasta rata este ingrozitoare considerand pericolele acestui tip de mancare. Partea cea mai rea este faptul ca multi parinti isi hranesc copiii cu fast food si ii invata ca o astfel de dieta cu elemente periculoase pentru inima este acceptabila. Nu ar trebui! Toate aceste mancaruri nu fac decat sa deterioreze incet organismul.

Sper ca acest articol te-a ajutat sa intelegi mai bine pericolele mancarurilor din jur care ne pasc. Distribuie-l mai departe pentru a informa si pe ceilalti!