Mango te scapă de grăsimea în plus, reduce colesterolul și mai multe

Aroma delicata, dulce si suculenta a fructelor mango aduc atmosfear tropicala la tine in farfurie. Cu toate ca copacul este din aceeasi familie precum stejarul otravitor si iedera, fructul mango este departe de a fi otravitor. De fapt, acesta imbunatateste sanatatea in mai multe moduri, de la digestie la imunitate.

1. Sanatatea ochilor

Mango-ul are o culoare portocaliu-galbuie si este foarte plin de vitamina A. Aceasta vitamina este extrem de importanta pentru ochi si necsara pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor. Mango este de asemenea plin cu vitamina C, important pentru sistemul imunitar si de colagen. Aceasta vitamina de asemenea este importanat pentru absorbtia fierului.

2. Digestia

Enzimele si fibrele din mango imbunatatesc digestia. Un studiu a aratat ca consumul de mango temediaza constipatia cronica.

3. Alcanizeaza corpul

Mango este un aliment alcalin care echilibreaza nivelul de acid. Un pH mai mic decat neutru are stransa legatura cu problemele de rinichi, problemele cu muschii si osteoporoza.

Antioxidantii din mango are efect anti-inflamator, antibacterian, antifungic si antiviral in organism. Fisetina e una dintre fitochimicalele din mango care sprijina sanatatea creierului.

4. Combate cancerul

Acest fruct colorat contine antioxidanti care combat cancerul precum quercetina, isoquercitrina, astragalin, fistein, acid galic si metilgalat.

5. Te ajuta sa slabesti

Fructul mango este foarte eficient pentru reducerea colesterolului LDL si poentru a preveni cresterea masei de grasime.

6. Nivel mare antioxidant

Datorita nivelurilor mari de urushiol – ceea ce face orice alta parte a plantei infara de fruct iritanta pentru piele, frunzele de mango nu sunt disponibile in magazine.  Totusi, frunzele au fost folosite inca din vremuri stravechi pentru tratarea diareei, anemiei, astmului, insomniei, muscarurilor de serpi, problemelor de ficat si multe altele.

Continutul mare de antioxidanti – in special mangiferin – gasit in toate partile a copacului mango (inclusiv in fructe) este resbonsabil pentru reglarea activitatii celulare.

7. Afrodiziac

Probabil cel mai interesant aspect la un mango este faptul ca creste virilitatea si libidoul. Vitamina E din mango este responsabila pentru reglarea hormonilor si pentru imbunatatirea fluxului de sange, productiei de sperma si a poftei sexuale.

8. Te hidrateaza

Avand in vedere ca mango sunt niste fructe foarte zemoase, acestea te pot mentine hidratat intr-o zi calduroasa. Pentru o bautura racoritoare, taie un mango si pune-l in blender cu niste apa. Adauga si gheata daca doresti sa te racoresti.

9. Imbunatateste sistemul imunitar

Mango este un fruct tropical care contine nutrienti precum vitamina C, A si multiple carotenoide. Mancand mai mult mango poate fi benef pentru tratarea racelilor sia gripelor, preceum si a altor boli comune.

10. Scade colesterolul

Mango contine multa fibra solubila, care absoarbe colesterolul de pe bila si de la ficat. Astfel, colesterolul din organism scade. De asemenea, vitamina C protejeaza arterele.

11. Imbunatateste concentratia si memoria

Mango contine un compus incredibil numit acid glutamin, o proteina foarte benefica pentru sanatatea creierului. Un studiu a realizat ca aceasta joaca un rol important in supravietuirea creierului, mentinandu-i sinapticia si pasticitatea, ceea ce rezulta ca este pefect pentru un plus de memorie si concentrare

Utilizarile mango-ului

Mango poate fi de asemenea facut si faina, avand beneficii extraordinare Contine amino aicizi si proteina, anticaberieni, grasimi si antioxidanti. Un studiu a mers atat de departe incat sa spuna ca „Mango este unul din cele mai importante fructe tropicale din lume.”

Faina din samburi de mango este folosita pentru gatit in India. Cand pudra de mango este adaugata, proprietatile antioxidante si aroma de mango este adaugate acelor alimente. Fiind o sursa buna de proteina, cu un nivel acceptabil de calciu, magneziu si fosfor, faina de mango este mult mai nutritiva decat graul.

Lasă un comentariu