Cei mai multi dintre noi au acces la mere tot anul, din Noua Zeelanda pana in Chile, daca este nevoie. Cu toate acestea, toamna este cel mai bun anotimp pentrua  consuma mere.

Fiecare are preferintele sale cand vine vorba de gust sau te textura iar merele pot fi foarte versatile. Pot fi mancare in diferite moduri si au o gramada de nutrienti foarte benefici pentru sanatate. Cu toate astea, care este cel mai bun mar dintre toate?

Cel mai bun tip de mar

Dintre toate merele, de peste tot din lume, cel care ajuta cel mai mult la scaderea in greutate este marul din soiul Granny Smith. Un studiu recent din Washington a descoperit ca merele Granni Smith contin mai multi compusi nedigestibili decat orice alt tip de mar

Probabil te intrebi: Cum sa fie bine sa mananci compusi nedigestibili?

Datorita faptului ca fibra si polifenolii nu sunt complet digestibili, acestia ajung in colon intr-o forma intacta.

Mai mult decat atat, deoarece nu sunt digerati, bucati mici de mar fermenteaza cand bacteria buna din colonn le mananca. Ai nevoie de aceasta bacterie pentru a digera si pentru a absorbi nutrienti.

Unul din motivele ingrasarii este faptul ca nivelul benefic de bacterii din sistemul digestiv este destul de scazut ca rezultat al alimentatiei nesanatoase. Dupa cum mentioman mai sus, aceste bacterii suntnt necesare pentru a procesa mancarea corespunzator cand o mancam.

Promoveaza fermentatia in intestic

Un studiu pe soarecii obezi care mancau mere Grammy Smith s-a descoperit ca are nivele ridicate de bacterii benefice in fecale, comparand acestia cu soarecii normali.

Daca bacteria din intestin este abundenta, mancarea este mul mai intens si eficient procesata, asadar sunt mai multe sanse sa slabesti excesul de grasime.

Concluzie

Asadar, aceste mere sunt cele mai bune pentru slabit, mananca-le zilnic, dupa cum spune si vorba „Un mar pe zi tine doctorul la distanta”. Aceasta este mai mult decat un proverb, este un adevar.

Apropo, stiai ca „Granny Smith” a fost o femeie adevarata? Maria Ann Smith a emigrat in Australia in 1838 dupa ce a fost recrutata de guvernul Britanic pentru a se stabili si pentru a cultiva pamantul in Noua Galie de Sud. Ea si sotul sau cultivau livezi si au dezvoltat un rasad de seminte de la o varietate malusi de la francezi care cresteau in Tasmania. Granny Smith a oferit niste seminte de ale sale fermierilor din zona, asadar chiar si noi acum ne putem bucura de aceste mere.