Mici secrete benefice pentru stimularea metabolismului

Daca ti se pare ca metabolismul e lenes si nu ai rezultatele dorite, atunci e momentul sa incerci si alte abordari, aici ma refer in afara de mancarea condimentata sau a antrenamentului pe intervale, de care sunt covins ca stii.

Mici secrete benefice pentru stimularea metabolismului

Exercitii de forta. O strategie testata este sa te apuci de exercitiile de forta. Nu multe, alege 8 miscari si fa cate 12 – 16 repetari din fiecare (2 secunde ridicarea, 2 secunde coborarea), fara pauze intre ele. Antrenorii de fitness spun ca aceasta strategie accelereaza metabolismul cu 9%.

Micul dejun la maximum 90 de minute de cand te-ai trezit. Daca tai din numarul caloriilor, metabolismul tau va fi incetinit. Organismul ii vei da impresia ca treci printr-o perioada de criza, ca te confrunti cu foametea, astfel el va conserva carbohidratii si grasimile. Cea mai eficienta abordare e sa nu iei micul dejun la mai mult de 90 de minute de cand te-ai trezit, iar acesta sa contina din necesarul zilnic de calorii.

Consuma spanac. Poate ca ai ceva cu spanacul din copilarie si nu prea il suporti pe Popeye pentru deoarece in repetate randuri se facea referire la dieta si muschii sai, trebuie sa treci peste acest lucru pentru ca vitamina B si magneziul vor accelera metabolismul.

Nu evita proteinele. Nu e bine sa uiti de ele nici la masa, nici cand iei o gustare. E nevoie de energie pentru metabolizarea alimentelor, indiferent ca e vorba despre proteine, grasimi sau carbohidrati, se vor arde mult mai multe calorii atunci cand se metabolizeaza proteinele, explica nutritionistii.

Metode naturale de combatere a racelii

O data cu frigul se intoarce si raceala. Frigul, vantul rece, umezeala, trecerea brusca de la o temperatura la alta – toti acesti factori slabesc imunitatea organismului, astfel ca in sezonul rece suntem predispusi in special afectiunilor respiratorii. O banala raceala ne poate da batai de cap zile la rand, iar folosirea excesiva de medicamente poate mai mult sa dauneze sanatatii decat sa ajute. Unii oameni nici nu vor sa auda de o clasica aspirina si incearca sa doboare boala folosind diverse plante, ceaiuri sau alte metode naturale.

  • Durerile de gat pot fi combatute eficient cu gargara cu apa fierbinte sau cu ceai.
  • O lingurita de miere cu lamaie, ajuta la calmarea tusei, a gatului inflamat si are proprietati antioxidante şi antibacteriene.
  • Lamaile, care sunt pline de Vitamina C, reprezinta o altă solutie naturala si eficenta de lupta impotriva gripei. Zeama lamaii poate fi consumata goala, sau se poate adauga unui ceai, alaturi de o lingurita de miere.
  • Daca aveti febra se recomanda frectii cu alcool sau carmol. Acesta trebuie lasat pe piele sa actioneze jumatate de ora, eventual fara dus deloc ulterior.
  • Ceaiurile din plante reprezinta un alt remediu natural de insanatosire. Ceaiul de flori de tei, baut cu lamaie si indulcit cu miere are un puternic efect de crestere a rezistentei organismului. Alte ceaiuri folosite pentru combaterea racelii sau gripei sunt: ceaiul din flori de soc, ceaiul de cimbru, coada soricelului, musetelul, menta sau ghimbirul.
  • Daca baia fierbinte nu va ajuta la desfundarea nasului se poate incerca si metoda inhalatiei cu aburi.

Lasă un comentariu