DORINA MIHALACHE

un blog cu rețete culinare / sfaturi de sănătate

  • Acasă
  • Sănătate
  • Diete
  • Rețete
  • Sfaturi
    • Casă și Grădină

Una din cele mai fine negrese pe care le-am încercat. Ador această rețetă de negrese. Trebuie să o încerci!

10 ianuarie 2020 Doina

Ingrediente:

  • blat
  • 6 ouă
  • 200 g unt
  • 300 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură esență de rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm laptele. Adăugăm untul, zahărul și pudra de cacao. Punem vasul la fiert, la foc mic și amestecăm foarte bine.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm gălbenușurile, făina, praful de copt, esența de rom și compoziția pregătită anterior. Mixăm bine până la omogenizare, pe urmă adăugăm miezul de nucă mărunțit.

3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu glazura de ciocolată.

Poftă bună!

Spuma de cafea si Cappuccino
Plăcintă de casă cu mere și smântână – Un desert pentru întreaga familie
Scapă de oboseală și de inflamațiile articulare cu un shake din banane
Tort cu nucă și frișcă, la cuptor
Rețetă de chec super delicios. O rețetă pe care orice gospodină trebuie să o știe
Cornulețe cu unt și smântână – N-ai gustat niciodată cornulețe mai bune
Cartofi cu ceapă, usturoi, vinete și mărar, la tigaie
Ruladă cu pandișpan și cremă de smântană – Un miracol de prăjitură!
Cei mai gustoși papanași, așa cum îi făcea mama. Iată rețeta
Alimente pentru creier, recomandate de neurolog

Rețete culinare

Copyright © 2022