Exerciţiul plank este un nou şi eficient exerciţiu pentru zona mediană a corpului. Este un exerciţiu care implică contracţia a muşchilor într-un exerciţiu staţionar. De obicei acest exerciţiu se foloseşte în refacerea corpului după accidentare şi poate ajuta la creşterea rezistenţei şi întărirea abdomenului.

Rezistentă şi flexibilitate

Plank ajuta la întărirea muşchilor corpului: abdomen, picioare, coapse, braţe, umeri, braţe, piept. De asemenea, întăreşte şi muşchii care susţin încheieturile. Creşte flexibilitatea muşchilor posteriori, a umerilor ce se extind şi întind muşchii.

Indicaţii

Primul lucru care se face este sa se stea în poziţie de flotare, pe vârfuri sprijinindu-se pe antebraţe după care se menţine cât se poate de mult în această poziţie. Este recomandat să se înceapă cu minim 20 de secunde. Acest lucru se repetă de 3 ori.

Muzica psihologiei

Cu toate ca se stiu destul de putine lucruri despre terapia muzicala sau muzicoterapia aceasta este practicata destul de des in psihologia moderna.

Terapia prin muzica acolo unde sunetele si ritmul devin un ajutor de nadejde in dezvoltarea creativitati, o cale de a intra in contact cu alter ego-ul interior tratand astfel problemele de sanatate cum sunt de exemplu anxietatea, dificultatile de invatare, durerile cronice etc. De asemenea muzicoterapia mai contribuie negresit la crestera increderii in sine stimuland totodata vointa si initiativa.

Inteligenta emotionala si muzica.

Un efect complex al muzicii asupra creierului uman este acela al dezvoltatii inteligentei emotionale, iar acest lucru este demostrat de cercetatori, care au aratat ca sunetele ritmate creste capacitatea oamenilor de a recunoste emotiile, practic, acestea ne ajuta sa devenim o versiune mai buna a personalitatii noastre.

Muscata are proprietati curative ca ale usturoiului sau cepei

Frumuseţea muscatei ne încântă privirea de fiecare dată când o vedem, petalele florilor sale ne face să uităm de tristeţe. Dar ceea ce nu ştii este că aceasta are proprietăţi terapeutice, încă din cele mai vechi timpuri, mai exact din secolul al XVI-lea.

S-a constat de către specialist că muscata are aceleaşi beneficii ca ale usturoiul şi ceapă, poate chiar mai mult. Pentru prepararea unui remediu nu se folosesc doar rădăcinile şi şi florile, frunzele şi tulpină. Rădăcina este bogată în amidon, glucide, amidon, flavonoide, saponine şi alte substanţe benefice. Frunzele deţin depozite de vidamia C, ulei etilic, glucoza şi carotina.

Unguentele şi uleiul de muscata se folosesc la afecţiunile respiratorii în mod particular bronşită, este un cunoscut tratament naturist pentru hipertiroidie dau în limbaj popular aşa numită guşă, ceaiul din frunze de muscata este antidiuretic şi detoxifiant.

În tradiţia populară se crede că ceaiul de muscata este un bun tratament pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Baia din rădăcină de muscata este recomandată persoanelor care suferă de afecţiuni ale pielii. Tratează insomniile şi stările de nevroză.