5 Vitamine de care organismul tău are nevoie pentru a fi sănătos

In societatea moderna, nu exista niciun motiv sa ai un deficit de vitamine in organism, dar datorita obiceiurilor alimentare gresite, adesea suferim de anumite deficite.

Testele de sange te ajuta sa verifici de tip de vitamine si minerale iti lipsesc dar le poti preveni asigurandu-ti o dieta bogata in alimente – fructe, legume si alte mancaruri intregi.

1. Vitamina B12

Vitamina B12 este gasita in primul rand in produsele animale asadar vegetarienii sau oameni batrani adesea sufera de deficite. Daca o mama care alapteaza sufera de deficit de vitamina B12, dezvoltarea normala a copilului poate fi problematica.

Deficienta de vitamina B12 duce la depresie si alte probleme mentale sau emotionale, crescand durerile organismului, oboseala, slabiciunea si lipsa memoriei.

2. Fierul

Fierul este esential in productia celulelor rosii care sunt responsabile pentru transportul oxigenului in organism. Un deficient in acest nutrient duce la anemie. Fierul este implicat in productia de ATP care este o sursa importanta de energie in organismul nostru.

Fierul se gaseste in general in produsele animale cum ar fi in organe, in carnea rosie, pasarile de curte, peste, scoici, fasolea uscata, mazare, legume, nuci, seminte si legumele cu frunze verzi

3. Omega 3

Pentru o sanatate optima, este important sa obtinem un echilibru intre acizii grasi omega 3 si omega 6. Din pacate, datorita dietei noaster bogate in mancare procesata, cei mai multi consuma mai multa omega 6 decat omega

Deficientele de omega 3 pot duce la probleme vizuale precum inflamatii, probleme cu invatatul si probleme de comportament. Alimente care contin omega 3 sunt somonul, sardinele, semintele de in, nucile si asa mai departe.

4. Magneziu

Magneziul se gaseste in multe surse de legume: fasole, legume verzi, nuci, seminte, migdale, avocado si quinoa. Deficientele de magneziu cresc riscul dezvoltarii astmului, depresiei si diabetului. Este de asemenea estential pentru sanatatea inimii si previne tensiunea arteriala.

5. Vitamina D

Vitamina D poate fi sintetizata de corp cand esti expus la lumina soarelui dar se gaseste de asemenea in surse alimentare precum ulei de cod, peste gras, ciuperci, oua si alte produse lactate.

Concluzie

Vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru mentinerea optima a sanatatii, ajutand organismul sa repare si sa mentina sanatoase anumite organe. Cele mai multe vitamine si minerale trebuie obtinute printr-o dieta corecta care include o varietate uriase de fructe si lecume, cereale si produse animale. Recomandam sa incerci sa stai cat poti la soare pentru a te bucura de o portie buna de vitamina D.

Lasă un comentariu