Acasă Sănătate Orele la care se refac organele. Ține cont de acestea pentru a...

Orele la care se refac organele. Ține cont de acestea pentru a te menține sănătos!

În medicina tradițională, chinezii se bazau și pe orarul organelor. Științific s-a constatat că dacă nu se respectă ritmul interior, omul se îmbolnăvește mai ușor din cauza uzurii organelor.

ORA 6

Este ora la care organismul se trezeste și începe productia de hormoni. Trebuie evitate lenevirea in pat, ALCOOLUL si TIGARILE.

ORA 7

Inima intra in viteza a cincea. Începe producția de hormoni sexuali. Cine prefera sportul făcut dimineața face o greșeala, pentru ca inima este suprasolicitata. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar înainte se recomandă a se bea un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apa băut imediat după trezire te scapă de constipație)

ORA 8

Organismul tânjește după combustibil. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarcturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sângelui. Daca o amânați pentru alta ora, compozitia sângelui va fi schimbata din cauza stresului.

ORA 9

Organismul receptioneaza slab durerea, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar sansele de vindecare cresc.

ORA 10

Este ora în care creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum puteți pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.

ORA 11

Organismul arde grasimile. Se poate mânca bine. Cu putin inaintea prînzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.

ORA 12

Organismul produce acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea.

ORA 13

Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare. Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI. Mancarea se serveste in liniste si armonie.

ORA 14

Organismul trebuie sa se odihneasca.

ORA 15

Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea.

ORA 16

Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber.

ORA 17

Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni. Sportivii stiu că cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate.

ORA 18

Este ora activitatilor culturale. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit.Nervii reactioneaza la durere sau furie.

ORA 19

Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar scade tensiunea.

Ora 20

Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus.

Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.

ORA 21

Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mâncarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.

ORA 22

Ficatul nu mai lucrează. Stop fumatului!

ORA 23

Începem sa visam cu ochii deschiși. De la aceasta ora corpul se liniștește. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.

ORA 24

Este obligatoriu să avem un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila.

Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.