DORINA MIHALACHE

un blog cu rețete culinare / sfaturi de sănătate

  • Acasă
  • Sănătate
  • Diete
  • Rețete
  • Sfaturi
    • Casă și Grădină

Orez cu pui, la cuptor – Rețetă clasică, cum îl făcea mama

10 ianuarie 2020 Doina

Ingrediente necesare:

2 cepe
3 morcovi
2 ardei grași
ulei pentru prăjit
2 pahare orez
4 pahare supă de pui
700 g carne de pui
1 lingură pastă de roșii
sare și condimentele preferate
pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare:

Spălăm și tăiem în bucăți carnea de pui, o acoperim cu 5 pahare de apă și, după ce ajunge la punctul de fierbere, mai lăsăm pe foc 10 minute. Îndepărtăm cu grijă spuma formată.

Scoatem carnea din supă și, într-un bol separat, adăugăm 4 pahare de supă.

Curățăm și tăiem în cubulețe morcovii, cepele și ardeii, apoi îi prăjim în puțin ulei până se înmoaie.

Adăugăm apoi pasta de roșii și orezul spălat, amestecăm și mai lăsăm pe foc aproximativ 5 minute.

Condimentăm, apoi luăm de pe foc.

Într-o tavă adâncă, termorezistentă, punem orezul cu legumele peste care așezăm bucățile de carne și turnăm și cele 4 pahare de supă.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, băgăm tava în cuptor pentru 20-30 de minute.

După ce e gata, punem orezul în farfurii, peste orez punem o bucată de carne, presărăm cu pătrunjel tocat și servim!

Poftă mare!

Salată orientală de post, o rețetă ușoară pentru zilele de Miercuri sau Vineri
Supa de pui – bună pentru răceli gripa și infecții de sinus
Supa de linte care te protejează de diabetul de tip 2, demeță și cancer
Alimente pentru creier, recomandate de neurolog
Salată de morcov cu sfeclă, măr și lămâie – Salata care te menține tânăr, ideală pentru ficat, inimă și piele
Prăjitură cremoasă, din foi, cu cremă de vanilie
Prăjitură cu măr și vanilie. Extraordinar de delicoasă și cremoasă!
Melcișori cu brânză și vanilie – Cei mai pufoși melcișori. Îi ador!
Prăjitură – tort cu cremă din albuș de ou
Cei mai gustoși papanași, așa cum îi făcea mama. Iată rețeta

Rețete culinare

Copyright © 2022