Pâine de casă dietetică, fără făină – Gustoasă, pufoasă și sănătoasă

În ultima vreme au apărut multe rețete de pâine sănătoasă preparată din diverse tipuri de făină precum făină neagă, integrală, de secară, făină îmbogățită cu semințe sau cu cereale, menite să schimbe atât gustul cât și conținutul nutritiv al produsului final.

Pâinea este un aliment de bază pe care-l punem zilnic pe masă și care trebuie să fie cât se poate de sănătos și hrănitor. Tot mai multe familii își doresc să mănânce sănătos și să folosească mai mult ingrediente naturale. De asemenea, din ce în ce mai multe femei își prepară propria pâine în casă, folosind făină integrală, semințe sau tărâțe.

Deși sunt adesea ignorate, semințele și nucile sunt probabil printre cele mai sățioase și complexe alimente, asta datorită conținutului nutritiv extrem de bogat.

Astfel, această pâine devine mai mult decât un aliment: este un leac pentru întreținerea sănătății, mai ales în familiile cu copii mici care au nevoie de o dezvoltare armonioasă și de hrană adecvată.

Rețeta de mai jos este una specială de pâine care se prepară fără făină. În loc de făină, se folosesc diferite tipuri de semințe care se macină fin. pulberea astfel obținută înlocuiește făina obișnuită.

Iată ingredientele necesare și modul de preparare:

  • 4 ouă
  • 50 g semințe de susan
  • 50 g semințe de dovleac
  • 90 g nuci
  • 90 g semințe de in
  • 90 g semințe de floarea soarelui
  • 100 ml apă
  • Sare
  • Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu

Rând pe rând se macină semințele folosind râșnița de cafea. Se obține o pulbere fină. Se macină și miezul de nucă și se amestecă bine toate aceste ingrediente.

Se adaugă și bicarbonatul, apa și ouăle și se amesteca până la omogenizare, după care se adaugă și sare și se mai amestecă o dată. Aluatul se transferă într-o tavă de pâine și se dă la cuptorul preîncins, timp de 50 de minute.

Poftă bună!