Sa dormi suficient este important, insa stiai ca este de asemenea important cum dormi? Haideti sa vedem cele 8 pozitii de dormit si cum  te pot afecta acestea organismul

Cele mai bune pozitii de dormit

1. Pe spate, cu mainile pe langa corp

Sa dormi pe spate cu mainile pe langa corp se considera cea mai buna pozitie pentru coloana si pentru gat, atat timp cat nu folosesti multe perne. Acestea fiind spuse, cei care dorm pe spate tind sa sforaie mai mult decat cei care dorm in alte pozitii.

2. Pe spate, cu mainile in sus

Aceasta pozitie, totodata  numita si „steaua de mare” este foarte buna pentru spate. Indiferent ca tii maiile pe langa corp sau pe langa perna, dormitul pe spate ajuta in multe probleme. Cu toate astea, iti poate cauza probleme cu sforaitul si cu acidul gastric. Mai mult de atat, aceasta pozitie poate pune presiune pe nervii soldurilor, ajungand sa te doara.

3. Cu fata in jus

Sa dormi pe stomac e o idee buna: iti poate imbunatati digestia, dar daca cel mai probabil dormi cu capul pe o parte, aceasta pozitie poate pune multa presiune pe gat. Dormitul pe spate poate cauza de asemenea dureri de spate, deoarece curvura spatelui nu este sprijinita.

4. Pozitia fetala

Dormitul ghemuit cu genunchii in sus si cu barbia in jos poate fi confortabila, insa este una din cele mai rele pozitii de dormit deoarece iti poate provoca foarte multe probleme de spate. Acestea fiind spuse, sa dormi precum un fetus te poate face sa dormi bine daca ai probleme cu sforaitul sau cu esti insarcinata.

5. Pe o parte, cu mainile pe langa corp

Cand dormi pe o parte, cu amandoua mainile in jos, coloana este cel mai bine suportata. Aceasta poate ajuta semnificativ la scaderea durerii de gat si spate. Partea proasta? Dormitul pe o parte poate promova imbatranirea pielii, oferindu-ti sani mai atarnati si cearcane.

6. Dormitul pe o parte cu mainile in fata

Aceasta pozitie iti ofera aceleasi benefiicii precum cea cu dormitul pe o parte cu mainile pe langa corp. Cu toate astea, orice pozitie de dormit pe o parte poate cauza dureri de solduri si restrictii de sange.

7. Pe partea dreapta

Daca iti place sa dormi pe o parte, pe ce parte dormi face o difenta. Daca dormi pe partea dreapta, poate inrautati problemele de arsura. Daca dormi pe partea sanga, poti inrautati problemele la nivelul organelor.

8. Pe perna

Alegerea in ce pozitie vrei sa dormi este important, insa in orice pozitie doresti sa dormi, daca folosesti o perna, te vei trezi mai odihnit si cu mai putine dureri dimineata. Foloseste perna indiferet de ce poitie folosesti. Cei care dorm pe spate, de exemplu isi pot pune perna sub arcul colanei vertebrale.

Din toate pozitiile pentru somn, tie care ti se potriveste cel mai bine?