Ingrediente necesare pentru blat:

140 g făină
40 g zahăr
4 ouă
un praf de sare
2 linguri zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru crema cu cocos:

150 g brânză mascarpone
40 g nucă de cocos
150 g smântână pentru frișcă
1 sticluță esență de vanilie
2 lingurițe zahăr

Ingrediente necesare pentru crema de cacao:

300 ml lapte
150 g unt cu 80% grăsime
100 g stafide
50 g nuci măcinate
4 linguri cacao
2 sticluțe esență de rom
300 g biscuiți simpli

Ingrediente necesare pentru decor:

200 g ciocolată
2 lingurițe ulei
150 g nucă de cocos

Mod de preparare:

Începem cu blatul: ouăle trebuie să fie la temperatura camerei!

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Mixăm albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până obținem o spumă tare.

Separat, mixăm gălbenușurile, zahărul pudră și esența de vanilie până obținem o spumă, apoi cernem peste ele jumătate din cantitatea de făină și amestecăm cu un tel.

Adăugăm jumătate din spuma de albușuri, amestecăm, apoi punem făina rămasă.

Continuăm să amestecăm și adăugăm spuma de albușuri rămasă pe care o încorporăm cu o spatulă de silicon.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, turnăm uniform compoziția în tavă ți coacem timp de 10-12 minute, în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius.

După ce blatul este gata, îl lăsăm să se răcească timp de câteva minute ( 2-3 ), apoi, cu îl rulăm, împreună cu hârtia de copt și îl învelim într-un prosop ud. Lăsăm deoparte până se răcește de tot.

Între timp, pregătim crema de cacao: punem laptele pe foc mediu și când se încălzește, adăugăm cubulețele de unt. Amestecăm și așteptăm ca untul să se topească, apoi turnăm și esența de rom și cernem pudra de cacao în lapte. Amestecăm până la omogenizare cu ajutorul unui tel, apoi adăugăm și biscuiții mărunțiți ( cu robotul de bucătărie sau într-o pungă mai groasă de plastic ), miezul de nucă mărunțit, stafidele spălate și amestecăm bine.

Dacă crema este prea groasă, mai putem pune câte un pic de lapte, până ajunge la consistența dorită.

Lăsăm crema de cacao deoparte și pregătim crema cu cocos: batem smântâna împreună cu zahărul până obținem o spumă tare, apoi adăugăm vanilia, nuca de cocos și brânza mascarpone.

Amestecăm până la omogenizare cu o spatulă de silicon.

Pentru glazură, topim la bain-marie bucățelele de ciocolată împreună cu uleiul, apoi lăsăm glazura să se răcească până la temperatura camerei.

Scoatem rulada din prosop, întindem pe suprafața de lucru și îndepărtăm hârtia de copt.

Tăiem foaia în fâșii de 15 cm, apoi întindem pe fiecare un strat subțire de cremă cu cocos.

Peste crema de cocos întindem un strat subțire de cremă cu cacao și rulăm strâns fiecare felie.

Turnăm peste rulade glazura de ciocolată apoi presărăm cu fulgii de cocos.

Punem ruladele la frigider pentru cel puțin 3 ore, după care tăiem în mici buturugi.

Poftă bună!

Sursă rețetă: coolinarika.com/recept/panjicki/