Ingrediente pentru foi:
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 2 ouă
- 1 linguriță amoniac
- 30 linguri făină
- sare
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 6 linguri făină
- 250 g unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și mixăm bine. Adăugăm restul ingredientelor pentru aluat și amestecăm până la omogenizare.
2. Întindem un sfert din cantitatea de aluat într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă de copt și o coacem la temperatura de 180 de minute, câteva minute. Procedăm la fel cu restul de alaut, în final trebuie să obținem 4 foi de blat.
3. Într-un vas, punem laptele la fiert. Într-un bol, amestecăm făina, pudra de cacao și zahărul. Adăugăm laptele fierbinte și mixăm foarte bine. Punem compoziția la fiert la foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă. Luăm vasul de pe foc iar la final adăugăm untul și esența de rom.
4. Pentru a monta prăjitura, tapetăm un blat cu un sfert din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și procedăm la fel.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!