Ingrediente pentru blat:
- 200 g zahăr
- 400 g făină
- 250 ml apă
- 3 linguri cacao
- 3 linguri miere
- 1 lingură de nucă de cocos
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri rom
- coajă de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- 1 pachet de margarină
- 200 ml miere
- 6 lingurițe de ness
- 2 lingurițe apă caldă
- 1 lingură rom
- glazură de caramel
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele pentru blat, cu ajutorul unui mixer, până obținem un aluat moale și pufos.
2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, adăugăm stafidele și coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 25 de minute.
3. Pentru cremă, batem margarina cu ajutorul unui mixer. Adăugăm mierea și 2 lingurițe de ness. Amestecăm bine până la omogenizare.
4. Punem cantitatea de ness rămasă într-un vas. Adăugăm apa și amestecăm. Adăugăm restul ingredientelor pentru cremă și amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, până la omogenizare.
5. După ce s-a copt, tapetatăm blatul cu crema obținută.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!