Prăjitură cu măr și vanilie. Extraordinar de delicoasă și cremoasă!

Ingrediente:

  • 200 g untură de porc
  • 500 g făină
  • sare
  • 200 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 linguri griș
  • 6 mere
  • 1.5 l lapte
  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 9 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm restul ingredientelor pentru aluat și amestecăm foarte bine. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Așezăm aluatul într-o pungă alimentară și îl lăsăm la frigider 60 de minute.

3. După acest interval de timp, întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, adăugăm merele tăiate felii.

4. Într-un bol separat, turnăm praful de budincă. Adăugăm zahărul și laptele. Punem compoziția la fiert, pe foc mic și amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă. Luăm vasul de pe foc și turnăm crema peste stratul de mere.

5. La final, decorăm cu aluatul rămas. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute. După ce s-a copt, decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!