Cea mai delicioasă prăjitură la tavă din toate câte-am încercat!

Ingrediente necesare:

70 g făină
2 ouă
50 g zahăr
100 ml lapte
30 g unt topit
10 g zahăr vanilat
800 g mere și pere
1 linguriță praf de copt
Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru aluat:

40 g unt moale
30 g zahăr
10 g zahăr vanilat
80 g făină
Un praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol, batem cu mixerul 2 ouă, un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat.

Turnăm apoi laptele și untul topit și continuăm să batem până la omogenizare.

Ungem o formă dreptunghiulară ( 10*22 cm ) cu unt, inclusiv bordura, apoi o tapetăm cu hârtie de copt.

Tăiem fructele curățate de coajă, cotor și semințe în felii cât mai subțiri.

Amestecăm, într-un bol, aluatul și feliile de fructe.

Așezăm fructele din aluat în forma de copt, apoi turnăm și aluatul peste fructe și agităm puțin forma.

Preîncălzim cuptorul la 180-190 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minute prăjitura.

Între timp, pregătim aluatul fărâmicios:

Într-un bol mediu, cernem făina și o amestecăm cu untul moale, zahărul vanilat, cu sare și cu zahăr, până la omogenizare, folosind o furculiță la început. Apoi, frecăm aluatul cu mâna, ca să obținem fărâmituri.

După 30 de minute, scoatem prăjitura din cuptor, presărăm aluatul peste ea, apoi băgăm înapoi la cuptor pentru încă 15-20 minute, depinde de cuptor.

Scoatem prăjitura din cuptor și lăsăm să se răcească de tot, apoi putem servi.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!