Ingrediente necesare pentru pandișpan:

250 g făină
200 g zahăr
50 ml apă
50 ml ulei
6 ouă
un praf de sare
1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru crema de afine:

250 g brânză mascarpone
250 g smântână lichidă
4 linguri zahăr
200 g afine ( decongelate sau proaspete )

Ingrediente necesare pentru decor:

150 g zahăr vanilat

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti blatul de pandișpan: separăm albușurile de gălbenușuri; batem spumă albușurile, adăugăm zahărul și continuăm să batem până obținem o spumă tare.

Frecăm gălbenușurile cu uleiul, până obținem o pastă cremoasă.

Adăugăm apa în spuma de albușuri, apoi adăugăm și gălbenușurile și amestecăm până la omogenizare, cu o spatulă de silicon. Cernem și făina amestecată cu praful de copt și cu sare peste compoziția de ouă și amestecăm iar cu spatula până la omogenizare.

Tapetăm o tavă de 20*30 cu hârtie de copt, turnăm compoziția în tavă și coacem blatul timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

După ce blatul este gata, îl lăsăm să se răcească în tavă, între timp pregătim și crema de afine.

Pasăm afinele cu un blender vertical.

Separat, amestecăm zahărul cu brânza mascarpone, până se topește de tot zahărul.

Adăugăm peste brânză pasta de afine, amestecăm, apoi punem și frișca bătută spumă tare și amestecăm ușor.

Tăiem blatul răcit în trei foi egale, cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

Întindem jumătate din cantitatea de cremă de afine peste prima foaie de pandișpan, apoi așezăm a doua foaie peste cremă. Întindem cantitatea de cremă rămasă pe a doua foaie și așezăm peste cremă și a treia foaie de pandișpan.

Pudrăm prăjitura cu zahăr vanilat, apoi o băgăm la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursă rețetă: kulinarnyprzepis.pl/ciasto-jogurtowo-jagodowy-pasiak/