DORINA MIHALACHE

un blog cu rețete culinare / sfaturi de sănătate

  • Acasă
  • Sănătate
  • Diete
  • Rețete
  • Sfaturi
    • Casă și Grădină

Prăjitură delicioasă cu ciocolată și nuci, fără gluten – Iată cum se prepară aceasta

26 septembrie 2019 Doina

Prajitura cu ciocolata este una din cele mai populare dulciuri din lume. Insa oricine incearca sa slabeasca stie ca aceasta este bogata in zahar si grasimi, facand-o de nepermis in diete si totodata irezistibila!

Daca esti un adevarat ciocoolic, aceasta reteta poate fi exact echilibrul intre satisfactia de a manca o ciocolata buna si o gustare sanatoasa.

Iata cum se face prajitura cu ciocolata fara gluten

Ai nevoie de 3 ingrediente:

  • 3 banane coapte
  • 30g pudra de cacao
  • 140g unt de arahide sau de migdale

Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul la 175℃
  2. Cojeste bananele si rupe-le sau taie-le in bucati mici
  3. Pune bananele intr-un vas mare si paseaza-le bine cu o furculita
  4. Adauga unt de nuci si amesteca pana la omogenizare
  5. Adauga utul de cacao si foloseste un blender pentru a obtine o textura fina
  6. Unge o tava de copt cu ulei de cocos
  7. Toarna cantitatea in tava si coace prajitura pentru 15-25 de minute pana cand este gata

Ingredientele cheie ale prajiturii

Bananele sunt pline de potasiu, ceea ce scade riscul accitenului vascular cerebral. Mai mult de atat, concentratia mare de fibra combate inflatiile din intestine si te ajuta sa elimini toxinele din tractul dicestiv. Fibra de asemenea curata placa de pe artere, preveind bolile cardiovasculare.

Cacao contine flavonoide care pot avea efect invers asupra memoriei, pentru 20-30 de ani. De asemenea, protejeaza neuronii si ofera o stare generala de bine

Nucile sunt bogate in grasimi sanatoase si te ajuta sa te simti plin si satisfacut. De asemenea sunt pline de proteine care te ajuta sa te simti energic pe toata durata zilei. Nucile sunt atat de sanatoase incat un studiu de la Harvard a confirmat ca “persoanele care mananca nuci in mod regulat e mai putin probabil sa moara de la boli cardiovasculare sau de la cancer – de fapt, e mai probabil sa moara de la orice cauza.”

Asadar, aceasta prajitura este plina de nutrienti sanatosi, este extrem de gustoasa si nu are prea multe calorii. Ai toate motivele sa o incerci! Pofta buna!

Pandișpan simplu și pufos, din doar 4 ingrediente. Rețetă simplă, explicată pas cu pas
Orez cu pui, la cuptor – Rețetă clasică, cum îl făcea mama
Amandină cu ness – Un desert grozav, pentru toată familia
Una din cele mai fine negrese pe care le-am încercat. Ador această rețetă de negrese. Trebuie să o încerci!
Tartă din pandișpan, cu fructe – Rețetă de post
Prăjitură cu cremă de cacao și nucă de cocos – Fragedă și delicioasă, perfectă pentru orice eveniment
Plăcintă din cartofi, telemea și smântână – Toți invitații vor lăuda acest preparat
Turtă aperitiv cu cremvuști
Cele mai gustoase turte, din 5 cartofi, 3 ouă și puțin cașcaval. Sunt gata imediat!
Cornulețe cu unt și smântână – N-ai gustat niciodată cornulețe mai bune

Rețete culinare

Copyright © 2022