Otetul de mere este un super aliment cu beneficii extraordinare pentru sanatate. Cei dintre voi care consumati acest otet in fiecare zi, probabil stiti deja beneficiile sale. Nu doar ca este este un aliment versatil pentru gatit, ci de asemenea te ajuta sa iti cureti casa. Daca asta nu este destul de convingator sa incepi sa consumi otet, iata aici care sunt beneficiile acestui lichid miraculos.

Otetul de mere impotriva refluxului acid si candidei

Unul din beneficiile otetului de mere este puterea sa asupra refluxului acit si candidei. Contrat cunostintelor populare, arsurile stomacale nu sunt cauzate de un exces de acid in stomac, ci de lipsa acestuia.

Asta poate prea ciudat din moment ce majoritatea medicilor prescriu medicamente antiacide pacientilor diagnosticati cu rexlux gastroesofagian. Dar dupa cum probabil ca ti-ai dat deja sema, aceste medicamente nu te ajut sa rezolvi problema, ci doar sa tratezi simptomele.

Antiacidele sunt cunoscute pentru efectele sale de scadere a vitaminei B12 si au chiar si efecte secundare. In cartea „Why Stomach Acid is Good for You” („De ce este acidul gastric bun pentru tine”), doctorul Wright a descoperit ca un procent urias din populatie a persoanelor de peste 50 de ani nu au suficient acid pentru a digera complet mancarea.

Cu toate ca sunt multe moduri pentru a combate rexluxul acid, nimic nu este mai convenient decat o lingura de otet de mere. Nu doar ca otetul de mere contine acid acetic care s-a dovedit eficient pentru cresterea productiei de acid, ci este de asemenea considerat un prebiotic care ajuta probioticele sa lupte impotriva candidei.

Cum se foloseste

Bea pur si simplu 1-2 lingurite de otet de mere diluat in 250 ml de apa inanite de fiecare masa.

Recomandare: Bea printr-un pai din otel deoarece acidul distruge smaltul dintilor, sau clateste gura dupa ce ai baut „licoarea”.