Relaxati-va dupa o zi de munca

Chiar daca aveti jobul dorit sau nu, mersul la servici, orele peste program sau sarcinile suplimentare fac ca oboseala si stresul sa isi spuna cuvantul.

Toti asteptam mult visata zi de vineri. Aflati mai jos cateva modalitati de a va relaxa zilnic, dupa orele de la birou:

1.Plimbati-va in drum spre casa

Cand va intoarceti acasa mergeti cu metroul, tramvaiul sau cu masina personala? Stim cat de aglomerat la orele de varf. Daca stati aproape de casa, faceti o plimbare. Sau mergeti pe jos pana la urmatoarea statie de metrou. Deconectati-va de activitatile avute in ziua respectiva.

2.Iesiti in oras sa mancati mancarea preferata

Va simtiti prea obositi sa mai gatiti azi? O scuza tocmai buna pentru a iesi in oras! Iesiti cu prietenii sau cu partenerul/partenera. Rasfatati-va cu mancarea preferata. Beti in pahar cu vin. Petreceti timp de calitate.

3.Transformati-va casa in spatiu de relaxare

Mergeti acasa si porniti muzica preferata. Stingeti lumina sau lasati doar o veioza cu lumina slaba. Puteti de asemenea sa beti un pahar de vin si sa il savurati in linistea caminului dumneavoastra.

4.O baie fierbintespa

Ce poate fi mai relaxant, decat o baie fierbinte? Pregatiti totul ca la carte: umpleti-va cada cu apa fierbinte, adaugati spumant sau sare de baie. Puteti aprinde cateva lumanari parfumate si stingeti lumina. Porniti muzica preferata si relaxarea va fi completa!

5.Renunta la calculator acasa

Chiar daca sunteti tentati sa deschideti laptopul sa verifici emailul, sau sa vezi care este situatia activitatii tale de la birou, incearca sa nu faci asta. Ochii au nevoie de odihna, mai ales dupa o zi intreaga de stat in fata calculatorului.

6.Rafatati-va cu ceva dulce

Stim, este tarziu si trebuie sa ne gandim la dieta. Nu incurajam consumul dulciurilor seara. Insa uneori chiar avem nevoie de putina ciocolata sa ne faca sa ne simtim mai fericiti!

Relaxarea intr-o ceasca de ceaia a pasiunii

Passiflora este o plantă agăţătoare care a fost adusă din America de către colonişti la curtea regelui Spaniei acum 400 de ani, după care s-a răspândit în toată Europa.

În zilele noastre nu mai este doar o plantă decorativă la curţile domneşti, ea este un remediu naturist pentru stările de insomnie, anxietate, stres, gastrită etc.

Floarea Pasiunii aşa cum mai este numită de către spanioli din motive religioase. Ei au văzut in frunzele acestei plante simbolul răstignirii lui Hristos au numit-o pasiune.

Planta este administrată sub formă de ceai, iar cercetările făcute asupra acestei flori au arată că este un reglator al somnului şi al respiraţiei.

Lasă un comentariu