O echipă din Kenya de cercetare a identificat o nişte anticorpi necunoscuţi până acum, care pot permite dezvoltarea de noi vaccinuri pentru a combate parazitul Plasmodium falciparum, care provoacă malaria. Experimentul a fost făcut prin expunerea de proteine a-i acestui parazit la anticorpii produşi de sistemul imunitar al copiilor infectaţi din Kenya.

Prin urmare oamenii de ştiinţă au reuşit să găsească antigeni necunoscute până atunci. De asemenea, s-au descoperit şi noi modalităţi de folosire a antigenilor, prin asocierea lor în vaccinuri pentru a dispune de protecţie împotriva malariei.

Malaria se transmite prin înţepăturile ţânţarilor, insecte ce au devenit mai rezistente la insecticide. Acest Virul ucide anual peste 600 de mii de oameni pe tot globul, iar majoritatea victimelor sunt din rândul copiilor din Africa.

Remediu folosit de daci este azi un remediu pentru cancer

Este o plantă cunoscut încă din timpul dacilor. Este un remediu antic prescris de medicii antichităţii pentru diferitele probleme de sănătate ale antichităţii, dar în ultimii ani a devenit un remediu pe plan mondial, fiind folosită la fabricarea de medicamente şi cosmetice.

În ţara noastră din nefericire este mai puţin uzitată chiar dacă străbunii noştrii i-au aflat proprietăţile curative.

Tătăneasca este o plantă autohtonă ce se găseşte cu precădere în câmpie, la marginea drumurilor şi a pădurilor. Are o înălţime de 30-100 cm şi înfloreşte în luna august.

Utilitate

Încă din antichitate este folosită pentru cicatrizarea plăgilor, ca gastro protector, antiseptic, antiinflamator şi la bolile de rinichi. În viaţa noastră cotidiană este folosit ca remediu pentru cancer, grăbeşte procesul de vindecare al arsurilor şi reface ţesuturile.

Raceala si tusea, o problema in anotimpul rece? Afla cum poti scapa de ele!

Inca ne aflam in anotimpul rece, iar acest lucru ne pune in pericol sanatatea. Racelile sunt la ordinea zilei, iar tusea face parte din acest pachet. Te-ai saturat sa tusesti tot timpul? Te-ai saturat sa-i vezi pe cei din jurul tau raciti? Afla cum poti remedia aceste lucruri cu produse naturale pregatite chiar de tine!

Ceaiul de stiuleti de porumb te vindeca in 2-3 zile.

Mod de preparare: Se spala stiuletele de porumb cu tot cu boabe (de preferinta coceanul rosu) si se fierbe intr-un litru de apa. In momentul in care lichidul prinde culoare, se strecoara si se bea.

O alta metoda de combatere a racelilor, implicit al tusei, este prepararea unui sirop in casa.

Acesta se prepara astfel: Se caramelizeaza intr-o craticioara 5 linguri de zahar care se vor stinge cu apa. Amestecul rezultat se fierbe timp de 10-12 minute, impreuna cu o ceapa (necuratata de coaja), o nuca in coaja (spalata si sparta), cateva frunzulite de dafin si o lingurita de seminte de chimen. Dupa fierbere, se raceste lichidul, se strecoara si se baga intr-o sticla. Siropul se pastreaza la rece.