In lumea toxica de azi, absorbim, inhalam si consumam chimicale si metale grele zilnic. Bacteria rea si candida elibereaza toxine din metabolismul lor atunci cand mor.

Detoxifierele bi-anuale te pot ajuta sa iti cureti organismul de aceste substante toxice, dar ce facem in celelalte 363 de zile in care acumulam toxine?

Ce-ar fi daca mancarea pe care o includem in dieta noastra zilnica ne-ar ajuta sa eliminam toxinele din organism? Ce-ar fi daca dieta noastra bogata in nutrienti ar deveni detoxifiantul nostru zilnic?

Cu urmatoarele alimente, putem:

 • Clorela
 • Spirulina
 • Usturoi
 • Coriandru
 • Iarba de grau

Clorela si spirulina sunt doua super alimente care ajuta la eliminarea toxinelor. Acestea sunt pline de vitamine, antioxidanti si totodata de amino acizi esentiali. Spirulina este un organism multicelular spiral care este bogat in clorofila si contine 18 vitamine si minerale, 8 amino acizi si acizi grasi omega 3 si omega 6. Ambele aceste super alimente sunt pline de antioxidanti si sunt perfecte pentru absorbirea metalelor grele si a altor toxine.

Usturoiul este bogat in vitamina B6, vitamina C, mangan si multe altele, cum ar fi compusi de sulfur, alicina etc. Usturoiul previne si reduce severitatea virusurilor cum ar fi cei de care provoaca raceala sau gripa, scade tensiunea arteriala si reduce coelsterolul LDL (colesterolul rau).

Este un antioxidant, antibacterial, antifunic si antiparazitar. Ajuta la eliminarea metalelor grele, asadar este un detoxifiant foarte puternic si eficient. Pentru efecte maxime, mananca 3 catei sau mai multi pe zi. Mereu trebuie taiati sau zdrobiti si lasati 10 minute pentru a se forma alicina. Dupa 10 minute ii puteti consuma.

Coriandru ajuta la eliminarea metalelor grele, scotandule din tesutul organismului si din sange, eliminandu-le din organism. Este un antioxidant foarte puternic, cunoscut pentru faptul ca ajuta la inducerea somnului, reduce anxietatea si scade nivelul glicemic.

Iarba de grau contine calciu, fosfor, potasiu, magneziu, vitamina A, B si C. Este un detoxifiant foarte puternic care neutralizeaza toxinele ajuta la curatarea orgtanismului de metale grele si alte toxine stocate in tesutul organic. Precum spirulina si clorela, este o sursa uimitoare de clorofila.

Reteta tonica

Aceasta reteta tonica te ajuta sa elimini metalele grele si iti ofera multe beneficii pentru sanatate

 • o mana de catei de usturoi (pregatiti dupa cum am spus mai sus)
 • o mana de ceapa taiata
 • o mana de ghimbir taiat
 • o mana de hrean
 • jumatate de mana de ardei habanero
 • Otet de mere crud

Pune toate ingredientele in blender si toarna deasupra 4-5 cm de otet de mere. Toate ingredientele ar trebui sa fie organice. Il poti consuma imediat sau il poti transforma intr-o tinctura.