Rețetă clasică, ușoară de salam de biscuiți

Ingrediente:

  • 1 kg biscuiți simpli
  • 300 g rahat turcesc
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • esență de rom
  • zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată albă
  • 1 l apă
  • 3 linguri unt

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim 3/4 din cantitatea de biscuiți. Restul îi rupem bucățele.

2. Într-un vas, turnăm apa, adăugăm zahărul, pudra de cacao și punem amestecul la fiert. După 10 minute, adăugăm rahatul tăiat bucățele și fierbem la foc mic 5 minute.

3. Într-un bol, amestecăm biscuiții măcinați cu stafidele, margarina, ciocolata, zahărul vanilat și esența de rom. Amestecăm bine până la omogenizare.

4. Așezăm compoziția pe o folie de plastic și formăm salamul. Îl punem la frigider pentru câteva ore. Poftă bună!