Ingrediente:
- 1 kg biscuiți simpli
- 300 g rahat turcesc
- 200 g zahăr
- 2 linguri cacao
- 100 g stafide
- esență de rom
- zahăr vanilat
- 200 g ciocolată albă
- 1 l apă
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim 3/4 din cantitatea de biscuiți. Restul îi rupem bucățele.
2. Într-un vas, turnăm apa, adăugăm zahărul, pudra de cacao și punem amestecul la fiert. După 10 minute, adăugăm rahatul tăiat bucățele și fierbem la foc mic 5 minute.
3. Într-un bol, amestecăm biscuiții măcinați cu stafidele, margarina, ciocolata, zahărul vanilat și esența de rom. Amestecăm bine până la omogenizare.
4. Așezăm compoziția pe o folie de plastic și formăm salamul. Îl punem la frigider pentru câteva ore. Poftă bună!